Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavljen za 25. rujna

Dodik odbio poziv PIC-a: Ne pada mi na pamet otkazati referendum

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
1/2
30.08.2016.
u 20:51

"Ova osuda referenduma nije pametan stav PIC-a jer pokazuje jednostranost", kazao je Ivanić.

Najviši dužnosnici Republike Srpske u utorak su odbacili poziv Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u Bosni i Hercegovini (PIC) za otkazivanje referenduma najavljenog za 25. rujna.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je kako ga apsolutno ne zanimaju stajališta PIC-a. 

"Ne pada mi na pamet da se bavim PIC-om i njihovim priopćenjima", kazao je Dodik u jedinoj izjavi za entitetsku agenciju Srna pojašnjavajući kako je zauzet jer slavi rođenje unuke.

Nešto je rječitija bila predsjednica entitetske vlade Željka Cvijanović koja je kazala kako se ne mogu dovoditi u pitanje prava građana da se na referendumu izjašnjavaju o pitanjima koja su za njih bitna.

"PIC je taj koji godinama krši i lomi demokraciju u BiH i veoma često onemogućuje istu tu Bosnu i Hercegovinu da počne disati koristeći se s oba plućna krila. Oni zajedno s političkim Sarajevom prekrajaju ustavnu strukturu BiH po pravilu na štetu RS", izjavila je Cvijanović no, osim iznošenja političkih prosudbi, ipak nije izrijekom objasnila što njezina vlada kani točno učiniti nakon što ju je međunarodna zajednica pozvala da odustane od referenduma na kojemu bi se trebalo izjašnjavati o tome hoće li se ili ne poštovati presude Ustavnog suda BiH.

Bez obzira na političke sukobe koji među njima postoje, Dodiku i Cvijanović u osudi stajališta PIC-a pridružio se i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

"Ova osuda referenduma nije pametan stav PIC-a jer pokazuje jednostranost", kazao je Ivanić za portal "Nezavisnih novina".

Komentara 39

P1
petmil.1953
21:20 30.08.2016.

U ovakovoj BiH nema srece nizakoga. Najbolje ju je podijelit na tri drzavice jer se rogovi u vreci ne mogu slozit.

Avatar fjućer
fjućer
01:02 31.08.2016.

jel se grba deva piše zajedno ili odvojeno ?

SR
srečko45
22:58 30.08.2016.

Dok hrvati majorizirani i preglasani od strane tvz bošnjaka (bošnjak je hrvatsko prezime) mogu sanjati o svojim pravima, srbi zato jačaju svoj entitet i nedozvoljavaju nikakav utjecaj Sarajeva a dok u federaciji imamo masovnu prodaju nekretnina arapima i turcima tj islamizaciju i naseljavanje istih i davanje državljanstva na uštrb hrvata i zato treba osnovati Herceg-Bosnu da se zaštite hrvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije