Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGIRA GENOCID

Milorad Dodik: Republika Srpska ima sve značajke države, a tako se i ponaša

Milorad Dodik
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.09.2016.
u 19:20

"Bilo je slučajeva kad su se sudovi odlučivali za smrtne presude i pogubljivali pa se nakon toga desilo da nisu bili u pravu"

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTL da nema dokaza za genocid u Srebrenici. Dodik je na pitanje negira li genocid u Srebrenici odgovorio kako je puno primjera gdje su svijet i sudovi pogriješili.

- Bilo je slučajeva kad su se sudovi odlučivali za smrtne presude i pogubljivali pa se nakon toga desilo da nisu bili u pravu. Tako je i ovdje, nije to pravo, nema dokaza o tome - odgovorio je Dodik. Na pitanje tko je ubio te ljude, Dodik je kazao kako je bio rat i kako je bilo ubijanja na svim stranama.

- Bile su to ratne operacije koje su podrazumijevale borbu u pokretu koja je bila između Srba i BiH. Bilo je i onih koji su žrtve odvodili na stratišta i oni trebaju odgovarati za to - rekao je Dodik.

Potvrdno je odgovorio na pitanje podržava li ruski predsjednik Vladimir Putin referendum o Danu Republike Srpske.

- Pravo naroda je da se izjasni, naravno da podržava. On smatra, i Rusija smatra, da je to pitanje za lokalne odnose, lokalne političare i lokalne procese. I da nije pitanje u koje se treba miješati. I, apsolutno, Rusija se tako i ponaša. Poželio je sreću za referendum - rekao je Dodik.

Odbacio je tvrdnju da ponižava Ustavni sud BiH.

- Ne, Ustavni sud je nas ponizio. Ponizio je političkom odlukom koju donosi već u kontinuitetu protiv Republike Srpske. Gdje odluke donose tri stranca i dva Muslimana Bošnjaka, od kojih su oboje bili vrhunski političari vladajuće stranke Alije Izetbegovića, sada Bakira Izetbegovića koji zajedno s tri stranca, u grupi u kojoj je, znači, pet glasova, donose odluke da nam ukine grb, da nam ukine himnu, da nam ukine sad Dan republike, pa vjerojatno i naziv Republike Srpske. I naravno da je to politički motivirano - rekao je Dodik.

- Ovaj entitet ima volju da preživi i on će ostati. Ova Republika ima sve zanačajke države i u tom pogledu se tako i ponaša - poručio je.

>> Dodik optužuje zapadne diplomate: Nevjerojatno je da veleposlanici uzimaju za pravo komentirati unutarnje političke događaje

>> Vojska i policija dugim cijevima osiguravat će mjesta glasovanja

Komentara 85

DU
Deleted user
17:42 24.09.2016.

Sutra je početak kraja republike srpske.

BE
BeroII
17:46 24.09.2016.

To je pravo srpče. Laže a da ne trepne. Pa dobro smo mi i preživjeli sve ove godine uz sve te srbe. A i ostali narodi su se dobro "izvukli". I zato, što dalje od njih i njihovih poltrona koji se prodaju pod Hrvate. Samo mi je žao što su ih ameri spasali kada smo bili pred Banja Lukom, potencijalnim glavnim gradom NDH.

DH
dalibor.hren
17:51 24.09.2016.

Kako ga nije sramota reći da nema dokaza za genocid?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije