Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJAJU HRANU

Migranti u Srbiji i dalje štrajkaju glađu

26.07.2016.
u 13:42

Među migrantima koji štrajkaju glađu većina je onih iz Afganistana i Pakistana kojima je ranije već jasno rečeno da ne mogu dobiti azil kao ekonomski migranti

Dvodnevna drama migranata u Srbiji nastavlja se i dalje. Prema pisanju B92 50-ak migranata sjedi u improviziranom kampu na granici prema Mađarskoj gdje i dalje odbijaju hranu koju im nude humanitarni radnici. Prihvaćaju samo vodu. Nose crvene kačkete koji su obilježje njihovog prosvjeda.

Mediji prenose kako su neki od migranata iscrpljeni te da su dvojici od njih liječnici morali ukazati pomoć. Među migrantima koji štrajkaju glađu većina je onih iz Afganistana i Pakistana kojima je ranije već jasno rečeno da ne mogu dobiti azil kao ekonomski migranti.

B92 prenosi kako mađarski graničari puštaju između 15 do 30 ljudi, dok u prihvatnom centru u Horgošu na otvaranje kapije EU čeka više od stotinu ljudi. Prema navodima medija u kampu u Subotici boravi oko 500 migranata koji imaju 107 ležajeva na raspolaganju.

Niti situacija u Beogradu, kada je riječ o migrantima, se ne smiruje. Kod autobusne stanice boravi više od 700 ljudi. Među njima ima i dosta djece.

>> Na granici Srbije s Mađarskom oko 1.500 migranata

Komentara 7

Avatar Peterančan
Peterančan
13:57 26.07.2016.

Najjeftiniji način da ih se riješimo.

Avatar hrvo
hrvo
14:54 26.07.2016.

Branimire Bradariću,kad prepisuješ tekst onda ga prevedi na Hrvatski jezik. Što je to "kačket"??

MM
mao.mio211
17:34 26.07.2016.

S što srbi čekaju sa deportacijama ekonomskih migranata? Zašto se prave grbavi i uvaljuju ih dalje prema Europi? Treba ih ograditi pa neka onda pametuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije