Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob na granici

Migranti ih gađali kamenjem, policajci odgovorili suzavcem i omamljujućim granatama

Makedonija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.11.2015.
u 16:34

Sukob je izbio nakon što je jedan migrant, najvjerojatnije Marokanac, zadobio teške opekline od udara struje kad se popeo na krov vagona.

Makedonska policija u subotu je suzavcem i omamljujućim granatama odgovorila na napad migranata koji danima čekaju na njezinoj granici s Grčkom i zahtijevaju prolaz do zapadne Europe.

Sukob je izbio nakon što je jedan migrant, najvjerojatnije Marokanac, zadobio teške opekline od udara struje kad se popeo na krov vagona. Razbješnjeli migranti navalili su prema makedonskoj policiji i počeli ju gađati kamenjem a policija je uzvratila suzavcem i omamljujućim granatama te pogurala nazad migrante.

Makedonija je prije dva tjedna počela braniti ulazak u zemlju ekonomskim migrantima i na njezinoj granici s Grčkom od tada su stotine migranata iz Irana, Pakistana, Maroka, Bangaldeša i drugih zemalja. Makedonska vojska počela je u subotu ujutro postavljati ogradu na južnoj granici s Grčkom na mjestu gdje ulaze migranti na svom putu prema zapadnoj Europi, a jedan dužnosnik je to nazvao "preventivnom" mjerom za bolju kontrolu vala migranta.

Vojnici su počeli zabijati u zemlju metalne šipke dugačke oko tri metra i razvlačiti žicu, slično kao što je učinila Mađarska na svojoj južnoj granici sa Srbijom i Hrvatskom kako bi zaustavila val migranata. Migranti iz ratnih zona - Sirijci, Afganistanci i Iračani propuštaju se preko granica.

>>Makedonija počela postavljati ogradu na južnoj granici s Grčkom

Komentara 40

MI
mirr
17:10 28.11.2015.

do jucer su bili izbjeglice od danas migranti vl napredujete

Avatar RexCroatorum32
RexCroatorum32
17:29 28.11.2015.

Ovaj što baca kamenje sigurno je pogonski inženjer.

PR
prasoje
17:37 28.11.2015.

Šta Marokanac radi u Siriji ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije