Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sam na putu

Kriza u braku? Michelle odbila putovati s Barackom u posjet Japanu

obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
21.04.2014.
u 15:53

Ovim se dolijeva ulje na vatru šaputanjima da odnosi prvog para SAD-a nisu idilični

Kad američki predsjednik Barack Obama službeno putuje u inozemstvo, ponekad nije dovoljno da se pojavi sam jer domaćini žele ugostiti i prvu damu. No Michelle Obama odbila je pridružiti se suprugu u obilasku Azije ovog tjedna, a u Japanu, prvoj od četiri zemlje u programu Obamina posjeta, razočarani su što neće doći.

Doživjeli su to kao blagu uvredu Zemlji Izlazećeg Sunca i njezinu narodu.

- Bilo bi bolje da dolazi i gospođa Obama, ali sada je najvažnije da je predsjednik prihvatio državni posjet. Nažalost, komentirat će se njezin izostanak i to ipak zabrinjava - rekao je Matake Kamiya, profesor međunarodnih odnosa na Sveučilištu u Yokosuki. To što je Michelle Obama nedavno provela tjedan dana u Kini također je, drže Japanci, određena poruka jer Peking je američki suparnik, a Tokio blizak saveznik Washingtonu. Posljednja prva dama koja se nije pridružila predsjedniku u državnom posjetu Japanu bila je Betty Ford, supruga Geralda Forda, u studenome 1974.

Japanska vlada ne želi komentirati to što Obamina supruga neće doći s njim, no brane ugled američkog predsjednika tvrdeći da je posjet kratak pa Michelle ne bi imala dovoljno vremena za obilazak Tokija. Sve to dodatno dolijeva ulje na vatru šaputanjima da bračni odnosi prvog američkog para nisu idilični te da sve manje vremena provode zajedno.

>>Ne može je obuzdati: Brak Michelle i Baracka Obame pred raspadom?

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Reuters/PIXSELL

Komentara 18

Avatar poklon1234
poklon1234
18:42 21.04.2014.

nek povede Moniku... puna ih je bjela kuća ;-)

DU
Deleted user
18:47 21.04.2014.

Kriza u braku i u Ukrajini...jadničak.

Avatar ciklama
ciklama
16:45 21.04.2014.

Jadni Bare, osijedio ko Clinton...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije