Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslani na ispitivanje

Pronađena još tri dijela nestalog zrakoplova Malaysije Airlinesa?

Local workers carry wreckage of the Malaysia Airlines Boeing 777 plane (flight MH17) at the site of the plane crash near the settlement of Grabovo in the Donetsk region November 16, 2014. Local emergency services have begun collecting parts of the wreckag
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
26.05.2016.
u 17:42

Dva ostatka pronađena su na otoku Mauricijusu i jedan u Mozambiku. Svi su "korisni i povezani su s letom MG370 Malaysije Airlinesa", kazao je ministar Chester

Još tri dijela zrakoplova pronađena na otoku Mauricijusu i u Mozambiku mogla bi pripadati nestalom zrakoplovu Malaysije Airlinesa na letu MH370, priopćilo je u četvrtak australsko ministarstvo prometa.

"Malezijska vlada mora preuzeti te dijelove (...) koji će se poslati u Australiju na ispitivanje", rekao je u priopćenju ministar Darren Chester.

Dva ostatka pronađena su na otoku Mauricijusu i jedan u Mozambiku. Svi su "korisni i povezani su s letom MG370 Malaysije Airlinesa".

Boeing 777 je nestao 8. ožujka 2014. nedugo nakon polijetanja iz Kuale Lumpura u Peking, s 239 putnika i članova posade. Okolnosti i mjesto nesreće letjelice još nisu otkriveni.

Za prvi dio koji je u srpnju 2015. pronađen na francuskom otoku Reunionu, utvrđeno je da pripada nestalom zrakoplovu. Još četiri dijela pronađena u Južnoj Africi, Mozambiku i na Mauricijusu, u Indijskom oceanu, "gotovo sigurno" pripadaju MH370.

Velika potraga za nestalim zrakoplovom koju koordinira Australija još traje na jugu Indijskog oceana i treba se završiti početkom kolovoza.

Još treba pretražiti manje od 15.000 četvornih kilometara označenog područja veličine 120.000 km2 ispred australske zapadne obale gdje se zrakoplov najvjerojatnije srušio.

>>Ukrajinci optužuju: Pobunjenici su htjeli skriti crnu kutiju, imamo dokaz

Komentara 2

TO
Tomac
17:47 26.05.2016.

I nose ih Ukrajinci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije