Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠTO MORAMO PROMIJENITI'

Merkel: Brexit je upozorenje svima nama da ponovno razmislimo što nam Europa znači

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.09.2016.
u 20:17

Dodala je da Europa mora odlučiti na što bi se trebala usredotočiti i u čemu može imati manju ulogu, kao i naučiti da brže donosi odluke.

Odluka Velike Britanije da iziđe iz Europske unije upozorenje je za ostatak Unije, koja mora naučiti kako brže donositi odluke umjesto da mijenja svoje temeljne ugovore, kazala je u petak njemačka kancelarka Angela Merkel.

"Ovo je upozorenje svima nama da ponovno razmislimo: Što nam Europa znači? Što Europa mora promijeniti da bi bila uspješna u očima ljudi?", kazala je Merkel u govoru na skupu CDU-a u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Dodala je da Europa mora odlučiti na što bi se trebala usredotočiti i u čemu može imati manju ulogu, kao i naučiti da brže donosi odluke.

"Ne smijemo stalno govoriti o novim ugovorima nego o djelima", kazala je.

Francuski predsjednički kandidat Nicolas Sarkozy rekao je ovaj tjedan da bi mogao uvjeriti Veliku Britaniju da se predomisli i ostane u EU-u kada bi se dogovorio novi europski ugovor koji bi joj bio prihvatljiviji, ako pobijedi na predsjedničkim izborima iduće godine.

Francuska i Njemačka ogradile su se od tog prijedloga.

>> Sarkozy: Britaniji bih ponudio novi europski ugovor ako postanem predsjednik

>> Hrvatsku Brexit neće ugroziti

Komentara 9

OV
ovrhovršitelj
20:37 30.09.2016.

EU kao prvo treba provesti referendum u svim clanicama jesu li za EU u ovakvom obliku ako jesu nastviti dalje bez britanaca a ako nisu moraju se svi dogovoriti na koji nacin dalje ...

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
23:46 30.09.2016.

Markel i Sarkozy su i krivi za ove podjele...sta se sada cude

HR
hromcan
09:27 01.10.2016.

EU če se urušiti kao kula od karata jer zašto bi se ja borio za neke tamo Ukrajince ili bilo koga drugoga iz EU ili radio za Grke ili kao i oni za nas...... A to što je ova BABA Merkel napravila sa ovim izbjeglicama ; nek sama žanje što je posijala. JA SAM PROTIV DA BILO KOJI IZBJEGLICA( Muslimani) se nasele u blizini moje kuče jer zašto da se ja bojim za život svoga djeteta SVI SU ONI MILITANTI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije