Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Međunarodni tim objavio rezultate: MH17 oboren ruskom raketom iz pobunjeničkog sela

MH17
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.09.2016.
u 14:01

Rezultati potkrepljuju ranije indicije da su letjelicu oborili proruski pobunjenici raketom zemlja-zrak tipa Buk

Zrakoplov Malaysia Airlinesa na letu MH17 oboren je prije dvije godine ruskom raketom Buk ispaljenom iz pobunjeničkog sela na istoku Ukrajine, objavio je danas međunarodni tim istražitelja.

Raketni sustav Buk dovezen je u selo Pervomajsk i iz njega je ispaljena jedna raketa, nakon čega je vraćen je u Rusiju, zaključio je Zajednički istražiteljski tim (JIT) predvođen nizozemskim tužiteljima, javila je agencija Reuters.

Tužitelji su objavili dugo očekivane rezultate istrage o tome tko je odgovoran za rušenje putničkog zrakoplova nad istočnom Ukrajinom 2014. kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Rezultati potkrepljuju ranije indicije da su letjelicu oborili proruski pobunjenici raketom zemlja-zrak tipa Buk, navodi dpa.

Rusija je uporno odbijala te tvrdnje tražeći od istražitelja da u obzir uzmu njezine podatke po kojima iza nesreće stoji Ukrajina.

>> Rusija: Svjedok koji tvrdi da su Ukrajinci srušili MH17 prošao detektor laži

>> Novi detalji o tragediji: Pronađeni dijelovi ruskog projektila na mjestu rušenja leta MH17

Komentara 46

Avatar mason
mason
16:19 28.09.2016.

KGB ovci na celu sa Putinom su ga oborili. Nek oni tvrde sto hoce. Mozda izbjegnu kaznu na ovom svijetu ali ne mogu izbjeci pakao.

DU
dukidudoje
19:20 28.09.2016.

ne verujem da su rusi znali da su na zrakoplovu malejzijci, mislili su da su to ukrajinci,pa opali na vrijeme dok ih na nisanu imaju

DU
dukidudoje
19:17 28.09.2016.

e to nismo znali, a ne bi nam ni u pametpalo da rusi mogu da urade tako nesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije