Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvođenje reda

Međugorski će vidioci pod nadzor Vatikana

Međugorje
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
10.06.2015.
u 13:06

U crkvenom vrhu ne zamjeraju im što prenose Gospine poruke, ali im kod vidjelaca smetaju njihovi nastupi i njihova organizacija.

Vatikan neće objaviti svoj stav o ukazanjima u Međugorju, ali će uvesti reda, kako doznajemo. Ponajprije, taj se red uvodi u nastupe vidjelaca, kako u samom Međugorju tako još više izvan njega, jer vidioci često imaju svoja svjedočanstva diljem svijeta.

Crkva procjenjuje da oni ne samo da nemaju dovoljno teološkog znanja za takve nastupe, nego su posve prepušteni sami sebi i bez dovoljno čvrste veze s crkvenim institucijama. Što samo po sebi nije nikakva tajna. U crkvenom vrhu ne zamjeraju im što prenose Gospine poruke, ali im kod vidjelaca smetaju njihovi nastupi i njihova organizacija.

Vidioci će se više vezati uz crkvene strukture, a o ukazanjima Vatikan neće donositi stav sve dok je posljednji vidjelac živ. Međugorje će tako i dalje ostati jedno od najvećih hodočasničkih i molitvenih mjesta današnjice, ali pod većom paskom Svete Stolice, koja je zadovoljna pastoralom tamošnjih franjevaca, ali ne i svime onim što se događa s međugorskim vidiocima i oko njih.

I vatikanski dokument biskupima koji će uskoro biti objavljen ići će u tome smjeru.

>>Papa Franjo: Ne može se reći 'danas će mi u 4 sata Gospa poslati pismo'

Komentara 89

SO
Somelier
13:44 10.06.2015.

ivanjoksimovic izdaje te ekavica. Daleko ti lepa kuća.

KO
koliba
14:10 10.06.2015.

Ne vidim nista lose u Međugorju pa makar nije nista ni istinito.Ljudi su se eventualno sjetili kako dobro zaraditi i zasto jal.Od tamo se salju samo pozitivne vibracije!To sto crkva ne zeli stvoriti jaci centar od samoga Vatikana i Lurda,to je stvar katolicke crkvene politike.Ako je priznat Lurd zbog istih stvari gdje je problem sa Međugorjem?!

SO
Somelier
13:42 10.06.2015.

Sječam se kada su ti vidioci bili pod nadzorom UDBA-e i nisu pokleknuli. U ono vrijeme sam samo prekomentirao: "Gdje partija ne će Bog hoće".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije