Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Mediji u Srbiji prenose vijest o saborskoj deklaraciji o Šešelju, ali bez komentara

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
26.11.2014.
u 16:01

Blic navodi kako je Deklaraciju inicirala bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor

Svi važniji mediji u Srbiji prenose vijest od hrvatskih medija da je hrvatski Sabor usvojio deklaraciju o Šešelju, ali za sada bez ikakvih komentara.

Hrvatski sabor jednoglasno je danas prihvatio Deklaraciju o odluci Haaškog tribunala o privremenom puštanju Vojislava Šešelja na slobodu, u kojoj se Vijeće sigurnosti UN poziva da hitno raspravi djelovanje Tribunala u ovom slučaju, kako se ne bi narušilo povjerenje u međunarodne institucije, osnovane kako bi promovirale vladavinu prava, donosi beogradski Blic i dodaje kako je Deklaraciju inicirala bivša hrvatska premijerka, a sadašnja neovisna zastupnica, Jadranka Kosor. Ovaj list ističe dio deklaracije koji navodi kako "Šešelj nakon povratka u Srbiju nastavlja s prijetnjama, zastrašivanjem i širenjem etničke i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, vrijeđa i ponižava žrtve, javno zagovara teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj kao članici Europske unije i NATO-a".

Ugledni B92 prenosi Tanjugovu vijest kako je "Hrvatski sabor jednoglasno usvojio deklaraciju kojom je osudio puštanje iz haaškog pritvora Vojislava Šešelja i od Suda zatražio da ga vrati u zatvor". To je zatraženo zbog, kako je obrazloženo, ratnohuškačke i velikosrpske retorike, donosi B92.

>> Vojislav Šešelj: Hrvati su se zaletjeli 'kao som na durdubak'

>> Haag objavio tajni aneks sa četiri uvjeta za Šešelja. Je li ih on već prekršio?

Komentara 22

MA
makotako
16:34 26.11.2014.

1/4 ukupnog broja ljudu u svijetu su muslimani, nijedna drzava od njih nema prava na veto....muslimanima se oduzima mnogo ,i expoloatise mnogo,ali oni ne mogu da u tvornicama proizvode ono sto nemuslimani mogu, dali ste ikada videli da arapi proizvode auto, ili turci, ili bilo koja druga drzava,pogotovu arapi su tu u stogoj kontroli putem raznih diktatora...zamislite vijece sigurornosti da raspravlja o seselju . Vs uN-a o seselju..ali ne o palestini, ne o myanmaru gdje muslimani ginu samo zato sto zele slobodu...pa nije seselj toliko jak da bi Un vijece sigornosti o njemu raspravljalo..da je musliman bio bi odmah likvidiran bez rasprave.

Avatar zong
zong
16:24 26.11.2014.

Komentara iz Srbije nema zato što je Šešelj samo u Hrvatskoj tema... Srpska vlada se od Šešelja distancirala.

KI
Kissinger
17:46 26.11.2014.

ne komentiraju izjave bolesnog scheschella.korektno su prenijeli deklaraciju i mirna bosna.njih zanima scheschell ka lanjski snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije