Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽAVATE LI IH?

Masovni prosvjedi u Argentini: Žene se u toplessu bore za svoje pravo!

Prosvjed
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.02.2017.
u 09:33

Svoju potporu dali su i odjeveni prosvjednici

Deseci žena u toplessu prosvjedovale su u Buenos Airesu kako bi se izborile za svoje pravo sunčanja obnaženih grudi.

Lavinu je izazvao policajac koji je ženi u toplessu rekao kako mora napustiti plažu.

Kako prenosi The Guardian, ženama se pridružilo stotine drugih, odjevenih prosvjednika, a manji prosvjedi izbili su i drugdje u zemlji.

Policija navodi članak zakona koji zabranjuje obnažena izdanja u javnosti kako bi opravdali incident. Ipak, mnogi su se suci služili kako sunčanje u toplessu ne može biti kriminalno djelo.

Žene pak smatraju kako ovo samo pokazuje socijalnu nejednakost muškaraca i žena u Argentini i da bi, baš kao i muški spol, trebale imati pravo pokazati svoje grudi u javnosti bez kažnjavanja.

>> Djevojka nogometašu 'ukrala' slavu, svi pričaju samo o njoj i fotkama u toplessu!

>> Smeta vam što dojim u javnosti, a ne smeta vam kad sam u toplesu

Ključne riječi

Komentara 3

PU
pulizg
10:39 08.02.2017.

ruznije sise od ovie dvije u zivotu nisam vidio

DU
Deleted user
12:18 08.02.2017.

Zašto samo za toples, treba to odmah proširiti da mogu i sunčati mufove po gradu... Što se ne bi mogli i prčili po tramvajskim stajalištima... Ako mogu majmuni mogu i ljudi. VL samo napred, tko će širiti progresivne i napredne ideje ako neće mediji...

PP
pp
12:47 08.02.2017.

N postoji "pravo sunčanja obnaženih grudi". Meni to ne smeta, dapače, ali ima onih kojima smeta. Zašto nikad nemamo riješenje, živi i pusti živjeti? Recimo jedna plaža gdje je to dopušteno, a druga gdje nije? Nego ili - ili. Pa odeš na toples plažu izvidiš stanje, ako su samo bake obješenih jelte, pokupiš ručnik i odeš na pristojnu plažu :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije