Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadnju sekundu

Majka usnula san pa s vješala skinula ubojicu svog sina!

Iran
Foto: Screenshot/YouTube
17.04.2014.
u 17:58

Otac žrtve, Abdolghani Hosseinzadeh, kazao je da je njegova supruga prije tri dana usnula san u kojem joj je sin rekao da se ne osvećuje za njegovu smrt.

Osuđenog ubojicu u Iranu obitelj žrtve je spasila od smrti u posljednji mogući trenutak kada mu je omča vješala već bila oko vrata, piše Independent.

Balal Abdullah osuđen je za ubojstvo Abdollaha Hosseinzadeha tijekom tučnjave na ulici prije sedam godina kada su obojica imali 17. Abdollahovi majka i otac, koji su drugog sina, 11-godišnjaka, izgubili u motociklističkoj nesreći, u više navrata tražiti su da se odgodi smaknuće ubojice.

Majka je usnula san

Prema šerijatskom zakonu i pravilu "oko za oko" očekuje se da žrtvina obitelj preuzme aktivnu ulogu u kažnjavanju ubojice svoga sina te su trebali gurnuti stolac na kojem ubojica stoji kod vješanja.

Balal je očajnički tražio milost dok su ga policajci vodili na vješala i stavili mu omču oko vrata. No žrtvina majka je, umjesto da gurne stolac, ošamarila ubojicu i dala mu oproštenje. Potom je žrtvin otac maknuo omču s vrata ubojice.

Otac žrtve, Abdolghani Hosseinzadeh, kazao je da je njegova supruga prije tri dana usnula san u kojem joj je sin rekao da se ne osvećuje za njegovu smrt. Roditelji žrtve smatraju da Balal nije namjerno ubio njihova sina. Balal je nakon odustajanja od smaknuća vraćen u zatvor, jer iranski pravni sustav roditeljima žrtve daje pravo da odlučuju o smrtnoj, ali ne i o zatvorskoj kazni.

>>Kim Jong-un ide dalje: Pogubio i zamjenika tetka kojeg je smaknuo?

>>'Totalna eliminacija': Kim Jong-un dao pogubiti i sve tetkove rođake?

Komentara 6

DA
davos24
18:56 17.04.2014.

Zapad uvijek pokušava prislit Iran preko kazne za ljudska prava ali samo u paketu sa trgovinskim i energetskim sankcijama nikako razdvojeno. To je licemjerstvo. A sto se tiče smrtne kazne ona nikome nije donijela dobra nikad, ni SAD-u, ni Saudijskoj ni Iranu.

ZL
zlako
18:16 17.04.2014.

Ubiti se ne smije nikoga.Do kada če vrijediti ti ateistički zakoni?Ti zakoni su direktno protiv Boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije