Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljena snimka pohoda

Majka terorista: Ne žalim sina svog, već žrtve

kanada
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.10.2014.
u 23:27

Želio je putovati u Siriju, ali mu je prijava za putovnicu kasnila zbog sumnji u ekstremizam, objavila je danas policija na konferenciji za novinare

Majka Michaela Zehaf-Bibeaua, preobraćenika na islam i napadača koji je otvorio vatru u kanadskom parlamentu, kazala je kako oplakuje žrtve toga napada, a ne svoga sina. On je ubio jednog kanadskog vojnika i ranio još dvoje ljudi. Na kraju je i on ubijen.

Usprkos incidentu, članovi kanadske vlade odlučili su se jučer vratiti uobičajenom poslu, ali uz pojačane mjere sigurnosti, a glavna poruka je bila da je Kanada odlučna da pod svaku cijenu održi svoj slobodni i demokratski način života. U međuvremenu je razriješena i konfuzija o mogućnosti da je bilo više napadača.

Policija je priopćila da je Michael Zehaf-Bibeau bio jedini napadač. Kanadski premijer Stephen Harper danas je kazao da Kanadu “nitko neće zastrašiti” i obećao je da će se borba protiv terorističkih organizacija udvostručiti.

Michael Zehaf-Bibeau jučer je kod spomenika žrtvama rata u Ottawi otvorio vatru i usmrtio Nathana Cirillu (24) , a zatim se naoružan uputio u zgradu parlamenta i nastavio pucnjavu. Želio je putovati u Siriju, ali mu je prijava za putovnicu kasnila zbog sumnji u ekstremizam, objavila je danas policija na konferenciji za novinare.

Objavljena je i snimka nadzornih kamera koja prikazuje pohod napadača

>> U pucnjavi ispred kanadskog parlamenta poginuo vojnik, ubijen jedan od napadača

Ključne riječi

Komentara 16

IC
ice12
00:38 24.10.2014.

Strasno je biti judina majka.

ST
Startrack
04:02 24.10.2014.

Kad covjek pukne ostane mu jos tolko pameti da nadje opravdanje za ubijanje bez razloga. Onda uzme kuran i bum - razlog je tu. Ako nisi musliman trebas bit ubijen. Tako doslovce pise u njihovoj "svetoj knjizi".

SE
Sejo
07:33 24.10.2014.

Naslov sam po sebi kazuje da je laz.kakva to majka moze biti da be zali svog sina.Svaka majka voli svoje dijete kakav god da je i bori se za njega ili nije prava majka.A sto s tice ovog napada,niko ne pita ko je ubio stotine hiljada irackih civila ,ali o tome zapadni mediji ne pisu jer lazu a nasi meidji kao vecernjak (uz svo duzno postovanje) samo prenose njihove vijesti tj njihove lazi.Pa zar nije skoro onaj americki novinar priznao da je lagao i potpisivao tekstove koje mu je CIA pravila.pa zar nisu isti ti govorili 92-ge da nema logora smri u Bosni ,bio je ovdje BBC novinar John Simpson koji je cak posjetio Omarsku iTrnopolje ,vidio je zicu i ljudske kosture i opet je objavio pricu da to nisu logori ,nego sabirni centri i omogucio Srbima da nastave genocid.97-me je njemacki novinar Deichman objavio da su oni lagali i jesu postojali logori,BBC ga je tuzio i poveo pravu hajku na njega u kojem su ucestvovali vodeca imena engleskog novinarstva ali engleski sud je uvazio izjave zrtvava logora da je Deicman govorio istinu.BBC i Simpson su priznali da su lagali i izvivuli se ali sta vrijedi oni su sprijecili UN intervenciju i ranije i omogucii genocid.Ista stvar sa desava sada lazu lazu a nasi mediji slijepo vjeruju i peru mozak nasem narodu.zasto vecernjak ne posalje svog novinara tamo da razgovara sa iracanima i sirijcima a ne da prima istinu pisanu u nekoj CIA kancelariji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije