Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradi se i druga ograda

Mađarska dovršila gradnju ograde na granici sa Srbijom, za ilegalan prelazak kazna 3 godine

žica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.08.2015.
u 10:07

Druga, četiri metra visoka drvena ograda koja bi također trebala spriječiti ilegalne prelaske granice trebala bi biti postavljena do kraja listopada

Mađarska je dva dana prije roka dovršila gradnju 175 kilometara duge ograde od bodljikave žice na granici sa Srbijom, javlja Deutsche Welle pozivajući se na izvore iz mađarskog ministarstva obrane.

Druga, četiri metra visoka drvena ograda koja bi također trebala spriječiti ilegalne prelaske granice trebala bi biti postavljena do kraja listopada.

Vlada premijera Viktora Orbana u lipnju je najavila gradnju ograde zbog sve većeg broja izbjeglica i migranata koji pokušavaju ilegalno ući u zemlju bježeći od rastućih sukoba i siromaštva u državama Bliskog istoka i Afrike.

Sljedeći tjedan mađarski parlament trebao bi izglasati zakon kojim će se uvesti oštre kazne za sve koji ilegalnu uđu u zemlju. Zakonom je za nezakonit prelazak granice predviđena zatvorska kazna od tri godine te pet godina za uništavanje ograde.

 Mađari su na poslovima postavljanja ograde, uz pripadnike vojske, angažirali i zatvorenike, a ako bude potrebe i dio zaposlenih u državnim institucijama raditi će na postavljanju ograde koja je izazvala brojne reakcije u europi i svijetu. Ograda će se protezati duž cijele granice između Mađarske i Srbije, odnosno, biti će dugačka 175 kilometara. Visoka je četiri metra, na njoj su postavljene kamere i alarmni sustavi, a na vrhu se nalazi bodljikava žica. 

>> Izbjeglice u Mađarsku pristižu u rekordnim brojkama. Razmatra se slanje vojske

Komentara 79

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:24 30.08.2015.

Orban što kaže to i napravi, to je vođa, ne boji se banaka, EU, Srba....sve ono što mi nažalost nismo.

AD
adrian1
10:32 30.08.2015.

Super, ako ilegalno predes granicu dobiješ 3 godine besplatnog smještaja i hrane. Preporučam hrvatskim penzionerima

TH
than
11:06 30.08.2015.

A nasi nesposobni politicari gledaju i na kraju ce ih val migranata iznenaditi kao snijeg u sijecnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije