Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed zbog otkaza

Ljutiti zaposlenici Air Francea trgali odjeću s direktora tvrtke

air france prosvjed radnika
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.10.2015.
u 22:54

Uprava planira do 2017. godine otpustiti 2900 radnika te flotu za letove smanjiti za 14 zrakoplova zbog čega su zaposlenici poludjeli

Ljutiti zaposlenici Air Francea prosvjedovali su danas u Parizu gdje su zbog najavljenih otkaza jedva živu glavu izvukla dvojica direktora te tvrtke. U masovnom prosvjedu najgore su prošli direktor odjela za ljudske resurse Xavier Broset i Pierre Plissonnier, direktor tvrtke u Orlyju s kojih su radnici doslovno trgali odjeću.

U demonstracijama radnika ozlijeđeno je sedam osoba, a jedan pripadnik sigurnosnih službi je i hospitaliziran.

Radnici su, naime, upali na sastanak menadžera Air Francea kako bi im pokazali što misle o otpuštanju gotovo 3000 radnika. Uprava planira do 2017. godine otpustiti 2900 radnika te flotu za letove smanjiti za 14 zrakoplova.

– Ono što smo danas vidjeli nije ni u kojem slučaju pravo lice Air Francea – rekao je pak generalni direktor Air Francea Frederic Gagey.

>> Drama u zraku: Avion Air Francea zamalo se zabio u planinu

Komentara 6

KI
kinez14
06:38 06.10.2015.

Naši radnici bi onda trebali oguliti kožu nekim direktorima obzirom u kakvu bijedu su ih doveli

PA
pajokola1
09:10 06.10.2015.

Pa za tu menadžersku plaću i ja bi riskirao da mi netko pokida košulju,gamad menadžersk ,3000 ljudi ostaviti bez posla preko noći, trebali su im glavu razbit !

ZH
zlatko.harapin53
13:18 06.10.2015.

Baš mi je bilo ugodno promatrati bijeg i penjanje preko ograde top menadžera Air France-a. Nedovoljno plaćeni najamni radnici, ne samo u Air France-u, trebali bi češće, žešće i kontinuirano tjerati u bijeg sve one koji se bogate na njihovom radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije