Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar se širi

Ljudi bježe pred vatrenom stihijom kod Los Angelesa, evakuirane stotine domova

Los Angeles požar
Screenshot/ You Tube
23.07.2016.
u 23:12

U manje od 24 sata vatrena se stihija utrostručila, a samo deset posto kontroliraju vatrogasci

Oko 300 domova evakuirano je u subotu zbog širenja šumskog požara koji je već opustošio 4450 hektara sjeverozapadno od Los Angelesa, objavili su vatrogasci. Požar je izbio u petak poslijepodne i ubrzo se proširio prema Santa Clariti, oko 65 kilometara od LA-a.

U manje od 24 sata vatrena se stihija utrostručila, a samo deset posto kontroliraju vatrogasci.

S požarom se bori 300 vatrogasaca na temperaturi koja doseže 41 stupanj, a u pogođeno je područje stiglo i trideset helikoptera te osam protupožarnih zrakoplova.

Zatvorene ceste

Do subote ujutro lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac i nije zabilježena šteta na kućama, kao ni smrtni slučajevi.

Lokalne ceste su zatvorene, a za stanovnike su postavljeni evakuacijski centri. Radi se o posljednjem u nizu požara koji ove sezone pogađaju sušom pogođenu Kaliforniju čijem širenju pogoduju isušena vegetacija i iznimno visoke temperature.

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okvarbudovič
20:46 24.07.2016.

stize cak noris u pomoc .požar se priprema za bjeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije