Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojica policajca

Lišće pada i četnika će sada loviti i iz zraka

Američki četnik Eric Frein
Foto: Pennsylvania State Police
30.10.2014.
u 07:50

Već šest tjedana policija pokušava uhvatiti Erica Freina koji se naoružan skriva po šumama. Mediji ga uspoređuju s Rambom

Stotine policajaca koji su od rujna u potjeri za Ericom Freinom, “američkim bjeguncem broj 1”, poznatim i kao američki četnik, mogli bi uskoro dobiti pomoć prirode u svojoj akciji. Naime, u šumama Pennsylvanije, u kojima se Frein nakon ubojstva policajca skriva, počelo je padati lišće pa voditelji potjere sada sve češće koriste helikoptere i love ga iz zraka.

Podsjetimo, Frein je prije šest tjedana snajperskim hicem usmrtio policajca Bryona Dicksona, a drugog ranio, nakon čega se dao u bijeg. Zanimljivo je da je za svoj pomahnitali pothvat odjenuo srpsku uniformu te na glavu stavio četničku šajkaču s kokardom. Riječ je o sinu bivšeg vojnika koji je mladost proveo uz oružje. Bio je član streljačkog kluba u srednjoj školi te dio specijalne vojne skupine koja je simulirala vojne sukobe, opsjednute istočnom Europom u vrijeme hladnog rata. Osmišljavao je ratne igre, a 2007. godine glumio je njemačkog vojnika u kratkom nezavisnom filmu. Radio je i kao savjetnik za vojna pitanja na filmu. Učio je ruski i srpski. Snage potjere ovih su dana počele koristiti i balone s kamerama koje bi im trebale pomoći u potrazi iz zraka, a lokalni mediji već su počeli potjeru uspoređivati s filmom Rambo.

>> Amerikanac u srpskoj uniformi puši Drinu i ostavlja mokre pelene

>> Opkolili Amerikanca u srpskoj uniformi koji je pucao na policiju

>> Masovna potjera za Amerikancem u srpskoj uniformi koji je pucao na policiju

Komentara 8

OP
optimistican
08:16 30.10.2014.

hdje ce cetnik drugdje nego dat se u bjezanje

Avatar poljicanin
poljicanin
10:08 30.10.2014.

Baš me briga,dovoljno je daleko od naših suma....

HO
Hoch03
11:18 30.10.2014.

Neka kontroliraju sve traktore ,,garant je u jednom od njih !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije