Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crkvene relikvije

Linta: Srbijo, ne vraćaj imovinu SPC u Hrvatsku!

17.04.2014.
u 18:23

Linta je podsjetio na nedavnu izjavu hrvatskog veleposlanika u Beogradu, Gordana Markotića kako Hrvatska "neće koristiti bilateralna pitanja za uvjetovanje Srbije u pregovorima o članstvu u EU".

- Srbijo, ne vraćaj u Hrvatsku imovinu Srpske pravoslavne crkve i kulturnu baštinu prognanih Srba - zavapio je Milorad Linta, predsjednik koalicije izbjegličkih udruga kada je čuo da su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, Tonino Picula i Dubravka Šuica, pred ovim visokim europskim tijelom predložili da se, kako je on to protumačio, Srbiji ulazak u EU uvjetuje povratkom imovine SPC koju su opljačkali u Hrvatskoj i odnijeli u Srbiju.

Linta je podsjetio na nedavnu izjavu hrvatskog veleposlanika u Beogradu, Gordana Markotića kako Hrvatska "neće koristiti bilateralna pitanja za uvjetovanje Srbije u pregovorima o članstvu u EU".

- Ako izjava Markotića predstavlja službeni stav Vlade Hrvatske, očekujemo da se hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova ogradi od spomenutog zahtjeva hrvatskih zastupnika - kaže Linta dodajući kako podržava stav SPC da "crkvene relikvije mogu biti vraćene samo našim crkvama i manastirima i to samo kada vladike koji su na čelu eparhija SPC u Hrvatskoj, zatraže".

Linta traži od srpskog Ministarstva kulture neka "pokrene, u razgovorima s hrvatskim Ministarstvom kulture, pitanje obnove oko 3 000 uništenih spomenika NOR-a i porušenih pravoslavnih hramova, kao i pitanje uništenog i ukradenog pokretnog kulturnog blaga prognanih Srba".  

>> Linta bi osudio Hrvatsku za genocid! 

>> 'Bojkot srpskih trgovina u Vukovaru poziv je na linč'

Komentara 6

BE
berava
20:44 18.04.2014.

srbijo,vrati hrvatsku imovinu koju ste opljackali za vrijeme 5-ogodisnje okupacije hrv. teritorija.I traktore na kojima ste pobjegli u srbiju vratite onima kojima ste ih oteli.

L0
luena 01
10:24 19.04.2014.

Nek njima njihovo u srbiji sto su pokrali izHrvatske i odnijeli ,ali nek vrate sto nase sto je pokradeno iz nasih manastira i crkvi ... Linta koji ko i uvijek rovari po Hrvatskoj nek sam popravlja jer nismo mi rusilisili nego oni i ne samo njihovo nego i nase ,tko ce to platiti ? Opet se hrvatsku ucjenjuje a "mi" ce mo se lizat...

kšteri
10:41 19.04.2014.

Sve što je bilo na području Republike Hrvatske je imovina Hrvatskog Naroda i ako je opljačkano treba se vratiti ! Ne sumljam uopće da će se to dogoditi ,samo je pitanje kada ! Jer njihov se ulazak ne predviđa prijee 2030 pa će pregovori biti dugi , u tom dugom vremenu će bit tisuću mogućnosti zakačit i usporit Srbiju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije