Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nemamo izbora'

Lavrov zaprijetio: Ako napadnu Ruse, uzvratit ćemo

sergej lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
23.04.2014.
u 12:21

Ako naš interes bude direktno napadnut, kao što je bio slučaj s Južnom Osetijom, ne vidim izbora da nego da odgovorimo u skladu s međunarodnim pravom, kaže ruski ministar vanjskih poslova

Rusija će uzvratiti ako bude napadnuta i interesi Rusa budu ugroženi, rekao je danas Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova za Russia Today.

– Ako budemo napadnuti, sigurno ćemo uzvratiti. Ako naš interes, naš legitimni interes, interes Rusa bude direktno napadnut, kao što je bio slučaj s Južnom Osetijom, ne vidim izbora da nego da odgovorimo u skladu s međunarodnim pravom. Ako se napadaju ruski građani, to je napad na Rusku federaciju – kaže Lavrov, dodavši kako je prisutnost ruske vojske uz granicu s Ukrajinom u skladu s međunarodnim pravom, dok u istočnoj Ukrajini ruskih trupa nema.

Lavrov Amerikance optužuje za manipulaciju situacije.

– Nema razloga da ne vjerujemo da Amerikanci vode čitav show. Ukrajina je samo još jedna manifestacija američke nespremnosti da se popusti u geopolitičkoj borbi. Amerikanci nisu spremni priznati da ne mogu izvoditi predstavu u svakom dijelu svijeta iz Washingtona – dodaje Lavrov i ističe kako je indikativno što je šef CIA-e John Brennan bio u Ukrajini netom prije eskalacije nereda.

Što se tiče pregovora u Ženevi, Lavrov optužuje sadašnju ukrajinsku vladu za kršenje sporazuma.

– Dan nakon Ženeve Turčinov je proglasio gotovo izvanredno stanje te naredio vojsci da puca na ljude – objašnjava.

>>Separatisti na istoku pogodili vojni avion, ukrajinskog političara mučili do smrti

>>SAD je uložio 5 milijardi dolara u promjenu ukrajinskog režima!

Komentara 35

Avatar beliorao
beliorao
20:49 23.04.2014.

orao10 . . . Evropa je najveća komunistička država sa istočne obale atlanskog okeana . Svi moraju da slušaju šta se kaže u republičkom komitetu u Biriselu ali prvo odobrava centaralni komiter u Wašintinonu 23.04.2014 u 17:27h 23.04.2014 u 17:27h

BL
Blomberg
18:00 23.04.2014.

Lavrov ima u jednu ruku pravo, cemu se ameri tu moraju mjesati, to je Europska stvar i oni nemaju sto izazivati. Putin ce polako popustiti , jer i njemu je u interesu da se plin i dalje prodaje u Evropi,i, a amerikanci se neka brinu za sranja kod njih.

BL
Blomberg
18:05 23.04.2014.

Putin bi trebao amerima direktno reci neka se tu ne mjesaju, a Ukraina nek ne misli kako ce dolari stalno padati, da amerikanci ne vide neku dobit u toj situaciji sigurno se nebi tu upucavali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije