Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE OPTUŽBE

Lavrov: Zapad želi promijeniti režim u Rusiji

Sergej Lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.11.2014.
u 10:28

To praktički nitko ne niječe, rekao je ruski šef diplomacije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov osudio je sankcije Zapada, optužujući ga za pokušaj smjene režima u Moskvi, prenosi CNN.

- Što se tiče koncepta iza upotrebe prisilnih mjera, Zapad jasno daje do znanja da ne želi promijeniti politiku Ruske Federacije - što je samo po sebi iluzija - oni žele promijeniti režim. To praktički nitko ne niječe - rekao je Lavrov na sastanku Vijeća za vanjsku i obrambenu politiku u Moskvi.

Novinar Ben Judah, autor knjige o Rusiji pod Vladimirom Putinom, rekao je kako ovaj istup predstavlja novo zahlađenje odnosa između Zapada i Rusije zbog ukrajinske krize.

- Od 1984. godine nijedan ruski ministar vanjskih poslova nije opisao veze sa Zapadom i njihove planove za smjenu režima na tako negativan način - napisao je Judah na Twitteru. Također je objavio kako od vremena staljinizma tridesetih godina ruska vlada nije rekla javnosti da Zapad pokušava smijeniti režim.

>> 'Rusija je spremna učiniti sve što je nužno da bi zaštitila svoje interese'

>> Lavrov o NATO-u na Balkanu: To su provokacije Sjeverno-atlantskog saveza

Komentara 83

KI
Kissinger
10:43 23.11.2014.

opet premosite tuđe laži.lavrov nije nigdje u govoru spomenuo riječ "režim".

GV
golub Vaso
13:16 23.11.2014.

lavrov je pravi diplomata i intelektualac, za razliku od blesavog kerryja

PE
pessimus
13:40 23.11.2014.

ja bih samo parafrazirao marka perkovića... ne ćete u sevastopolj, dok smo živi mi ...ne ćete u sevastopolj, niste ni prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije