Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski šef diplomacije

Lavrov o NATO-u na Balkanu: To su provokacije Sjeverno-atlantskog saveza

lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.09.2014.
u 08:30

– To je na neki način neodgovorna politika koja potkopava opredjeljenje da se gradi sustav jednake i podijeljene sigurnosti u Europi – objasnio je Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je za  Dnevni Avaz da službena Moskva proširenje NATO-a na zemlje zapadnog Balkana doživljava "pogrešnom politikom".

Provokacijom Sjeverno-atlantskog vojnog saveza smatraju mogućnost daljnjeg proširenja NATO-a i moguće primanje u NATO-a Crne Gore, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

– Što se tiče proširenja NATO-a, prema mom mišljenju, to je pogreška, čak provokacija u određenom smislu. To je na neki način neodgovorna politika koja potkopava opredjeljenje da se gradi sustav jednake i podijeljene sigurnosti u Europi. Jednake za sve bez obzira na to je li neka zemlja članica ovog ili onog bloka ili ne – kazao je šef ruske diplomacije.

>>'Na pomolu je veliki rat, kakav Europa nije vidjela od 1945.'

>>Ruse se može zaustaviti pred Balkanom samo s 'nešto novca' za Hrvatsku, BiH i Srbiju

>>Lavrov o krizi u Ukrajini: Svatko kome je potrebna pomoć – dobit će je

Komentara 77

ST
Stipeprof
09:56 30.09.2014.

Ante, tko su monstrumi: oni koji su se bez ispaljenog metka povukli iz Istočne Njemačke, Poljske, Čehoslovačke, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Litve, Estonije, Latvije... ili oni koji su pobili nekoliko stotina tisuća ljudi da bi Iračanima ukrali naftu?

DU
Deleted user
08:48 30.09.2014.

Zna se dobro koga bi branio NATO dok bi u isto vrijeme rakete bile obarane nad Hrvatskom, BiH, CG, Srbiji... ne dao Bog da nam zatreba takva pomoć.

Avatar cheguevara..
cheguevara..
10:11 30.09.2014.

'' Otvoreno pismo Americi: Ne pomažite više nikome, molimo vas! To vam je izgovor da ratujete sa cijelim svijetom 29/09/2014. Otvoreno pismo Americi i ambasadorki SAD u Crnoj Gori, Su Kej Braun crnogorskog novinara Marka Milačića: „Ne pomažite, please“. Zašto ratujete sa svijetom? Spremate se za novi rat, vi i vaši nadređeni. Nije se ni ohladilo razoreno libijsko tlo od vaših bombi, a već punite ratne brodove raketama tipa tomahavk, u Sredozemlju. Nije se ni sprala krv Moamera Gadafija, a već imate novu metu, Bašara Asada. Ratujete i dok spavate. Ratujete dok pregovarate. Volite da ratujete. Uživate u ratovanju. Rat je, gospođo Braun, za vas i vaše, očigledno – boca s kiseonikom. Vaše prirodno stanje. Stanje vašeg mira.'' - cijeli text na portalu Intermagazina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije