Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekršen protokol

Laboratorij američke vlade pomiješao viruse obične i ptičje gripe

gripa
Foto: Reuters/PIXSELL, ilustracija
11.07.2014.
u 22:15

Najnovije vijesti, nakon što se već saznalo za 'incidente' s antraksom i velikim boginjama uznemirile su mnoge koji brinu kako bi se virusi mogli koristiti kao bioterorističko oružje

Laboratorij američke vlade zabunom je soj virusa 'obične' gripe pomiješao s onim smrtonosne ptičje gripe i poslao ga u drugi laboratorij, javlja France24. Najnovije vijesti nakon što se već saznalo za 'incidente' s antraksom i velikim boginjama uznemirile su mnoge koji brinu kako bi se virusi mogli koristiti kao bioterorističko oružje.

 - Nitko nije bio ugrožen zbog miješanja sojeva virusa, poručili su iz Nacionalnog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, ali ravnatelj Tom Frieden napominje kako je bio 'iznenađen' da protokoli mogu biti tako grubo prekršeni.

Frieden je izdao moratorij na transfer bilo kakvih bioloških uzoraka te pokrenuo disciplinski postupak za sve djelatnike koji su svjesno prekršili protokol ili nisu prijavili incident u laboratoriju.

>> Kravlje ludilo u Rumunjskoj, u Letoniji afrička svinjska gripa

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
22:55 11.07.2014.

...zabunom....

XA
xaron
23:34 11.07.2014.

Pa to se ne dešava ni na Balkanu. Strava.

NE
neboiznadzagreba
01:17 12.07.2014.

Slučajno ili ne , netko se gadno igra našim životima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije