Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijski ministar

Kurz: Prije ulaska u EU Srbija mora rješiti pitanje Kosova

Sebastian Kurz
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
10.12.2014.
u 12:54

Komentirajući istupe vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja nakon puštanja iz Haaškog tribunala, Kurz kaže kako ga to ne brine jer, kako je pojasnio, nacionalizam u Srbiji je prevladana ideologija.

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz rekao je u intervjuu za beogradski politički tjednik NIN kako je prije ulaska Srbije u EU potrebna puna normalizacija odnosa s Kosovom.

- Nije u interesu Europske unije da prihvati u punopravno članstvo članice koje su u sukobu sa susjednim zemljama, jer bi to značilo "uvoz" nestabilnosti. Stoga je prije ulaska Srbije u EU potrebna puna normalizacija odnosa, što bi se potvrdilo i pravno obvezujućim dokumentom, a Bruxelles je spreman pomoći i olakšati taj proces - rekao je Kurz dodajući kako "ne isključuje ni mogućnost da će Srbija, u trenutku kad već bude nadomak članstva, morati se ograditi od Rusije i usvojiti zajedničke vanjskopolitičke stavove Bruxellesa".

Komentirajući istupe vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja nakon puštanja iz Haaškog tribunala, Kurz kaže kako ga to ne brine jer, kako je pojasnio, nacionalizam u Srbiji je prevladana ideologija.

>> Srbiji dali 11 'nemogućih uvjeta' na putu za EU

Komentara 14

MI
mitrovic2702
14:09 10.12.2014.

Morace je priznati sto ne znaci da mora i surdjivati kao ido sada sa Albanijom nista strasno

TA
tamanitelj
13:59 10.12.2014.

Dačić je izjavio prije par dana da EU postavlja uvjete oko Kosova u pregovorima oko ulaska u EU opet susjedi istočni ne govore istinu

AG
Agramer198
16:17 10.12.2014.

Nema preskakanja štengi, red se mora znati. Drago mi je što se Srbija onak veselila Kurzu prije koji mjesec kad ih je pohodio, primili su Kurza sa smiješkom što znači da nikakva reforma neće biti prebolna niti preteška. Tak treba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije