Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Kurz: Nedvojbeno je da europski mirovni model nema alternativu

Sebastian Kurz
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.07.2014.
u 12:31

Nakon Drugog svjetskog rata uvedeno, kroz europski integracijski proces učvršćeno pomirenje na Zapadu, stvorilo je temelj za mirovnu zonu, ustvrdio je Kurz

„Nedvojbeno je da europski mirovni model nema alternativu“, ocijenio je austrijski ministar za Europu, integraciju i vanjske poslove Sebastian Kurz u povodu današnje stote godišnjice od početka Prvog svjetskog rata.

Kurz je u izvješću resornog ministarstva na čijem je čelu istakao kako je „prvi globalni rat u povijesti izazvao do tada neviđeni broj žrtava, prije svega među civilnim stanovništvom“. Dodao je kako su moderno naoružanje, rovovski rat, upotrijebljeni otrovni plin i prouzročena glad izazvali smrt više od 17 milijuna vojnika i civila, kojima u ovoj godini sjećanja pripada posebna pozornost.

„100 godina nakon početka rata sjećamo se u ujedinjenoj Europi ratne katastrofe 20. stoljeća. Nakon Drugog svjetskog rata uvedeno, kroz europski integracijski proces učvršćeno pomirenje na Zapadu, stvorilo je temelj za mirovnu zonu, do danas djelotvornu, kojoj je pristupilo 28 europskih država“, ustvrdio je šef austrijske diplomacije.

>> Apis: Čovjek koji je izazvao Prvi svjetski rat

Komentara 1

RO
robertbruckner
14:01 28.07.2014.

hehehehehehehe ima-grcki model, penzija od 50, pa kad umre japa kcer ima pravo na njegovu penziju do smrti a penzije u grckoj barem ili minimalno 100% veca od one u njemackoj, gdje bagerist sa punim radnim stazom od 45 godina dobije 1087 eura mjesene mirovine, grk ili talijan za iste godine dobili bi minimalo 3000 eura hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije