Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČILI ŽENE

Kuća strave u njemačkom Höxteru

kuća strave
Foto: Caroline Seidel/DPA/Pixsell
1/4
26.10.2016.
u 17:53

Policija još ne može sa sigurnošću reći koliko je žena koje je par oglasima za poznanstva namamio u svoju kuću za dlaku uspjelo umaći nasilju bračnog para W.

Jedan bračni par namamljuje u svoj dom žene koje postaju žrtve stravičnog mučenja. Najmanje dvije umiru. Sve okolnosti stravičnih zločina trebale bi biti rasvijetljene u sudskom procesu koji počinje ove srijede.

Rolete na donjemu katu inače neupadljive kuće su bile uvijek spuštene. Ali ima takvih ljudi. Ljudi koji ne vole danje svjetlo nego žive radije pod svjetlom žarulje. I koji žele da im nitko ne zaviruje u dnevnu sobu. Ali Wilfried W. i njegova supruga Angelika, stanari ove kuće, nisu to radili iz nekog čudnog hira. Rolete su skrivale horor koji se događao u Höxter-Bossebornu, malom mjestu u njemačkoj provinciji (Vestfalija). Bračni par je u svom domu godinama mučio žene. Angelika je ponekad bila žrtva, a ponekad suučesnica svoga muža.  

Policija još ne može sa sigurnošću reći koliko je žena koje je par oglasima za poznanstva namamio u svoju kuću za dlaku uspjelo umaći nasilju bračnog para W. Specijalni istražiteljski tim "Bosseborn" od čak 40 (!) osoba još uvijek grozničavo traži žrtve koje se zbog srama nisu prijavile policiji. Ali pretpostavlja se da bi se moglo raditi o preko 30 žena.  

Bolesna ljubav  

Susanne F. je jedna od njih. 21. travnja 2016. ona je kratko prije ponoći kolima hitne pomoći dovezena u kliniku Helios Northeim. Hitnu pomoć je pozvala Angelika W. To je poziv koji je otkrio (gotovo) sve. Liječnica hitne pomoći je već tijekom vožnje primijetila ozljede na čitavom tijelu: modrice, tragove od lisica, izguljene nokte i ognojeno tkivo oko trtice. Susanne F. je očito tjednima ležala okovana u istom položaju. U bolnici joj više nisu mogli pomoći. Susanne F. je umrla.  

U kući mučitelja policija je nakon toga našla stotine cedulja na kojima su žrtve potpisale da su sve ozljede same sebi nanijele. Oni koji su ga vidjeli, mjesto zločina opisuju kao natkriveno smetlište. U njemu je, kažu, vlažno i hladno, tapete se ljušte sa zidova. Unatoč tome se Christel P. tamo ugodno osjećala. Ona se javila na oglas: "Seljak traži ženu. Drag sam, mio i nježan...". I ubrzo zaljubila u čovjeka koji ju je kasnije držao okovanu u svinjskoj staji - bosonogu u svinjskom izmetu, obučenu samo u gaćice. Nije smjela koristiti normalan WC, već je nuždu morala vršiti u WC-u za mačke. Spavati je smjela samo ispod stola za kompjutor. Mobitel, novčanik, vozačku dozvolu, bankovnu karticu - sve su joj oduzeli. Christel P. je u procesu protiv svojih mučitelja koji počinje ove srijede (26.10.) u Paderbornu ključna svjedokinja. Ona je jedina svjedokinja koja zna što se događalo u domu bračnoga para koji sjedi na optuženičkoj klupi - i koja je živa iz njega izašla. Ona može rasvijetliti i ulogu Angelike W. koja se u međuvremenu rastala od svog supruga, a koja se predstavljala kao njegova sestra i koja je navodno često okrutnije mučila žrtve od svog tadašnjeg muža.  

Tijelo Annike W. - raskomadano pa bačeno u peć  

Angelika W. je priznala svoju krivnju. Za razliku od svog bivšeg supruga koji svu krivnju svaljuje na nju. Svom odvjetniku Peteru Wülleru je napisala detaljan izvještaj o životu sa svojim suprugom u kojemu je navela i opisala koliko puta je i sama bila žrtva sadizma svog tadašnjeg muža. 250 puta ju je, tvrdi, gušio, 50 puta ju je opekao vrućom tekućinom. Za svoje "specijalitete" je čak izmišljao i imena tipa: "Griženje sisa" i "Pokrivanje stare". Oko 180 puta joj je, navodi Angelika W., suprug do krvi izgrizao grudi, 250 puta joj je glavu držao tako dugo pod dekom dok nije pala u nesvijest.  

Napadi Wilfrieda W.-a su se očito odvijali po određenoj "špranci": njegova supruga je uvijek postajala žrtva njegovih sadističkih fantazija kada je bila sama s njim. U nekom trenutku se morala roditi ideja o oglasima za poznanstva koja su trebala omogućiti Angelikinom suprugu da svoju bolesnu maštu iživi na drugim osobama. Samo kada je to bio slučaj, Angelika je bila pošteđena suprugovog nasilja. Vjerojatno je to razlog što je bila tako spremna pomagačica svom mužu u mučenju drugih žena. Bila mu je očigledno ropski pokorna.  

Wilfried W. je okorjeli i policiji poznati nasilnik. Prije više od 20 godina je već brutalno maltretirao svoju prvu suprugu. Nezaposleni vlasnik kioska, danas 46-godišnjak, još tada je iživljavao svoje sadističke strasti. Njegova druga supruga Angelika W. (47) je, prema onome što se zna, od prvog susreta potpuno pala pod njegov utjecaj. Ta vrtlarica po zanimanju je slovila kao autsajderica još u školi, bila je pretila i neugledna - to proizlazi iz informacija koje su istražitelji o njoj prikupili - i spremna na sve da bi zadovoljila "svog Wilfrieda".  

Kada bi žrtve ometale Wilfrieda, na primjer, kada bi noću morale na WC, Angelika bi postajala aktivna. Annika W. to nije preživjela. Ona je u pokušaju bijega nakon što je satima ležala potrbuške u kadi zavezanih ruku i nogu, prema iskazu Angelike W. pala na dvorištu i zadobila smrtnu ozljedu glave. Njezin leš skrivaju prvo u škrinju za zamrzavanje, da bi ga kasnije izrezali na komade i spalili u peći. Ostaci kostiju bivaju usitnjeni čekićem. Sve to je, po mišljenju istražitelja, napravila Angelika W.  

Maksimalna kazna? Psihijatrija?  

Kako se suočiti s ovakvom količinom sadizma i strave? Bračni par W. je živio u svom potpuno bolesnom svijetu, objašnjava esenski psihoterapeut Christian Lüdke, u induciranoj psihozi (Folie à deux, doslovno, "ludost udvoje"). U ovom slučaju stručnjaci vjeruju da se radi o prenošenju "ludila" s glavnog počinitelja na njegovu suprugu. Jedan vještak bi trebao dati svoje mišljenje o uračunljivosti počinitelja zločina. Borwin Bandelow, psihijatar iz Göttingena, u svibnju je, nakon što je otkrivena kuća strave u Höxteru, rekao da je supruga Wilfrieda W.-a vjerojatno bila smanjeno uračunljiva: "Takve suučesnike čovjek mora promatrati kao šizofreničare koji vjeruju kako im je Bog rekao: Ubij svoju majku!"  

Državno odvjetništvo je Wilfrieda i Angeliku W. optužilo za ubojstvo iz nehaja. Agelika W. morat će odgovarati još i za pokušaj ubojstva i nanošenje tjelesnih ozljeda u pet slučajeva. Wilfried W. za nanošenje tjelesnih ozljeda u 30 slučajeva.  

Angelika W. je u istražnom zatvoru sjedila i ispisivala stranice i stranice, kaže njezin odvjetnik. Na njima zapisuje svaki detalj, bez ikakvih emocija. Ona se, rekla je svom odvjetniku, osjeća "kao na odmoru".

>> Bračni par zatočio ženu: Polijevali je solnom kiselinom, gušili, rezali...

Komentara 1

Avatar pendreck
pendreck
22:59 26.10.2016.

moralnu odgovornost nose i susjedi koju su vjerovatno primjetili da je tamo nesto cudno a sutjeli su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije