Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5 godina rizika

'Krijumčar igračaka' u Aleppu: Putuje iz Finske u Siriju kako bi razveselio djecu u ratnom području

Otac iz Finske pomaže djeci u Aleppu
Foto: Youtube Screenshot
1/16
26.09.2016.
u 16:00

Unatoč svim rizicima, Rami svaka dva mjeseca putuje u Siriju te naglašava da su uvjeti u kojima tamo djeca žive izuzetno loši

Finski socijalni radnik podrijetlom iz Sirije, Rami Adham (44) posljednjih pet godina posjećuje sirijske ratne zone kako bi pomogao djeci pogođenoj sukobom.

U sirijski grad Aleppo donosi hranu, vodu i lijekove, ali poseban značaj imaju plišani medvjedići i igračke. Zbog toga je Rami nazivan "krijumčarem igračaka". Posljednjih godina dostavio je tisuće lutaka i plišanih medvjedića koji uveseljavaju tamošnje mališane. 

Ideju je začela njegova obitelj u Finskoj. Naime, njegova trogodišnja kći kazala mu je da njezine igračke daruje sirijskoj djeci. Unatoč svim opasnostima, Rami svaka dva mjeseca putuje u Siriju te naglašava da su uvjeti u kojima tamo djeca žive izuzetno loši. Njihova svakodnevica postala su opasnost, strahovanja i tuga. 

 

Rami je pokrenuo agenciju za pomoć Suomi Syyria koja služi kao premosnica između Finske i organiziranja humanitarne pomoći za djecu u Siriji. - Sirijsku djecu pogađaju isključivo negativnosti, smrt i stalne prijetnje. Igračke su im stoga važne - poručio je.

Na stranici GoFundMe traži financijsku pomoć jer osim igračaka, djeci u ratnom području želi dugotrajno osigurati hranu, utočište i mogućnost obrazovanja. Otac dvoje djece emigrirao je iz Sirije u Finsku 1988. godine te unatoč svim rizicima koje njegova putovanja nose, Rami već priprema igračke za svoj novi dolazak.

>> Djeca umiru od gladi, traže hranu po minskim poljima

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar lvan12
lvan12
16:17 26.09.2016.

Srce-drapajuča propaganda u punom tijeku... Gdje ste bili zadnjih 5 godina kada su teoriristi dano-nočno gađali stanovnike zapadnog Alepa, što granatama, što kemijskim oružjem... kada su im prekinuli opskrbu hrane, lijekova i vode... kada su njima gađane bolnice i škole!? Gdje ste tada bili sa vašim vijestima iz Sirije? Sada kada je teroristička koalicija uvidjela da gubi rat pa se priprema sama uskočiti i pokrenut vojne akcije protiv jedine legitimne Sirijske vojske - SAA u Alepu, štiteći svoje plačene teroriste pod zajedničkom kapom "Jaish al-Fatah" gdje su zajedno udruženi u zajedničku teorirističku skupinu. Propagandom skupljate podršku javnosti, ali varate se da će vam opet proći. Prevarili ste svijet sa intervencijama u Iraku, pa u Libiji... no sa Sirijom nećete.

DU
Deleted user
16:34 26.09.2016.

Što taj krijumčar ne pita te teroriste iz Alepa da puste djecu iz grada koridori su i dalje otvoreni. Zašto UN i novinaari ne vrše pritisak na teroriste iz Alepa da se djeca i žene pusti iz grada. Ah pa da onda ti terorist ne bi mogli koristitt djecu ka živi štit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije