Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stvara se histerija'

Kremlj demantira informacije: Nemamo kompromitirajuće podatke o Trumpu

trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.01.2017.
u 13:06

Peskov je odbacio i tvrdnje da je on osobno bio uključen u rusku kampanju kojom se htjelo diskreditirati poraženu kandidatkinju demokrata Hillary Clinton.

Kremlj je u srijedu objavio kako su tvrdnje da ruski dužnosnici imaju kompromitirajuće informacije o novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu potpuna besmislica. 

Američki dužnosnici u utorak navečer objavili su kako su četiri američke obavještajne agencije prošlog tjedna Donaldu Trumpu pokazale tajne dokumente koji su uključivali nepotvrđene tvrdnje da ruski obavještajci imaju kompromitirajuće informacije o njemu. 

"Kremlj nema kompromitirajuće informacije o Trumpu", odbacio je u srijedu te informacije glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, nazvavši taj dokument prijevarom koja je smišljena kako bi se dodatno pogoršali odnosi između Sjedinjenih Država i Rusije. 

Peskov je odbacio i tvrdnje da je on osobno bio uključen u rusku kampanju kojom se htjelo diskreditirati poraženu kandidatkinju demokrata Hillary Clinton

"Na to morate reagirati s određenim humorom, no postoji i tužna strana. Stvara se histerija kako bi se održao politički lov na vještice", smatra ruski glasnogovornik. 

Istaknuo je kako bi nove američke sankcije ruskom naftnom i plinskom sektoru štetile Rusiji, bilateralnim odnosima i svjetskom gospodarstvu. Ruski energetski sektor definitivno bi dobio odštetu ako bi se takve sankcije provele, smatra Peskov. 

Osvrnuo se i na Trumpova kandidata za državnog tajnika Rexa Tillersona kojega će u srijedu saslušati američki parlament, nazvavši ga konstruktivnom osobom koja je spremna slušati, ali koja će biti i čvrst rukovoditelj. 

Kremlj ne zabrinjavaju izvještaji da će Tillerson na saslušanju izjaviti da Rusiju smatra prijetnjom, tvrdi Peskov.

>> Objavljeni kompromitirajući podaci o Trumpu, Rusi imaju tajnu snimku? 

Komentara 5

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
13:29 11.01.2017.

Izgubili Siriju, Izgubili Crno more(Krimeju), izgubili izbore, ovi sorosovci i sionisti nikako to nemogu progutati.

DU
Deleted user
13:24 11.01.2017.

VL je dno dna novinarstva.

PL
@ploto@
14:58 11.01.2017.

Trump će izliječiti bolesnu Ameriku od nakaze zvane - neoliberalni fažizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije