Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radio za kfor i nato

Kosovski Albanac koji se hvalio odrubljivanjem glave ubijen u ratu za ISIL

isil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.08.2014.
u 11:23

Lavdrim Muhaxheri (24) nedavno se priključio džihadistima Islamske države i na svom Fejsu postavio fotografije odrezane ljudske glave

Kurdska televizija objavila je da je u borbama ubijen kosovski Albanac iz Kačanika Lavdrim Muhaxheri (24), koji se priključio džihadistima Islamske države i nedavno je na svom Fejsu postavio fotografije kako se priprema zaklati mladog Sirijca, a potom pozira pred kamerama s odrezanom krvavom glavom.

Ova je televizija prikazala i trenutak kada suborci podižu njegovo tijelo na nekakav kamion, a na trbuhu se vidi velika rana. Kako doznaje agencija Tanjug, džihadist je zadobio smrtonosne ozljede u borbi s kurdskim obrambenim snagama, ali se ne precizira mjesto borbi. Muhaxhremi je, nakon što su objavljene brutalne fotografije na kojima odrubljuje glavu sirijskom mladiću, u intervjuu tiranskom dnevniku rekao da "nije učinio ništa više nego što su tijekom rata činili pripadnici OVK" te da je Sirijac bio špijun i po Kuranu mu slijedi egzekucija, što je jako razljutilo Prištinu pa je zapovjedila uhićenje osoba za koje sumnja da organiziraju odlazak ili ratuju u Siriji ili drugdje.

Veliku pozornost izazvao je u lipnju kada je javno spalio kosovsku putovnicu, a poznat je po tome da je uz svoje govore mahao zrakom velikim nožem. Mediji na Kosovu podsjećaju da je Muhaxeri, koji sebe naziva vođom albanskih boraca pripadnika ekstremističke Islamske države, prije sudjelovanja u ratovima u Siriji i Iraku, radio za američki KFOR u bazi Bondstil na Kosovu i za NATO u Afganistanu.

Prištinski su mediji 15. kolovoza objavili da će za Muhaxehrijem biti raspisana međunarodna tjeralica, budući da je Interpol prihvatio zahtjev kosovskih vlasti da se uključi u sustav potrage. Osnovni sud u Uroševcu traži ga "zbog sumnje da je počinio terorističko djelovanje i organizirao skupinu koja odlazi ratovati u Siriju i Irak".

Komentara 59

FA
Fake
11:41 19.08.2014.

Tako mu i treba,pravda je zadovoljena.Jedno smeće manje.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:27 19.08.2014.

Treba se riješiti ovakve mudžahedinske gamadi.

DU
Deleted user
11:29 19.08.2014.

hvala bogu, jedna lijepa vjest danas.......................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije