Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI ZETA

Kim Jong-un: Tražim muža za svoju mlađu sestru! Ja ću ga sam odabrati

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.05.2016.
u 07:30

Mlađa sestra diktatora Sjeverne Koreje već je postala najmoćnija žena u zemlji, dobila je položaj među vođama Centralnog komiteta

Od arapskih zemalja do Dalekog istoka ženama je slično, pa ni u Sjevernoj Koreji sestra 33-godišnjeg Kim Jong-una neće sama odabrati muža. Učinit će to za nju stariji brat, Izvrsni vođa i nasljednik dinastije Kim. Otkrio je to prebjeg iz Sjeverne Koreje, koji je radio na poslovima izvoza ugljena u Kinu.

Mlađa sestra Kim Yo-jong ima 27 godina i nedavno je na partijskom kongresu, održanom nakon 36 godina, izabrana među više dužnosnike Centralnog komiteta Radničke stranke postavši najmoćnija žena u toj zatvorenoj zemlji. Kandidati za njezina muža moraju imati diplomu sveučilišta u Pjongjangu ili biti na postdiplomskom studiju, moraju biti viši od 175 centimetara, biti dio korejske elite, a jedan od uvjeta je i da su odslužili vojni rok. I, podrazumijeva se, moraju biti članovi Radničke stranke.

Prebjeg iz Sjeverne Koreje otkriva da je korejska princeza ohola i da ima visoke standarde. U zemlji čije se nuklearne moći boji svijet ljubavnom sudbinom diktatorove sestre već su se bavili 2012., ali nitko nije mogao doseći visoko postavljenu ljestvicu. Dobiti Kimovu sestru za ženu može biti i opasno kad se zna da je on, nakon što je preuzeo vlast, smaknuo dotad u vlasti visoko rangiranog i utjecajnog ujaka. Prebjeg, koji se spasio bijegom u Južnu Koreju, opisuje i kako je to izgledalo na sveučilištu kad je tamo dolazila sestra Izvrsnog vođe.

– Studenti na Sveučilištu Kim Il-sung morali su stati sa strane kako bi Yo-jong mogla proći. S njom u lift nije smio nitko osim onih s kojima je bila u istoj grupi – kaže korejski disident. Sad bi i diktatorova supruga, bivša zabavljačica Ri Sol-ju, mogla izgubiti svoju ulogu u javnosti.

– S njom bi narod mogao steći dojam da Maršala zanimaju trivijalne stvari, sa sestrom iz prve obitelji to je drukčije – kaže.

>> Teta Kim Jong-Una živi u New Yorku

>> Sjeverna Koreja pritvorila dopisnika BBC-ja, vlastima se nisu sviđali njegovi izvještaji

Komentara 27

Avatar comparator
comparator
08:01 29.05.2016.

Evo ti u Hrvatskoj ima tvojih pristaša i još su u kondiciji jer dolaze u Kumrovec ,tamo piju prejedaju se i stvarno su odani tvojoj " stvari " Šteta da je Stipe udao svoju kćer ili on ovdje u Kumrovcu samo traži prikladnu osobu koju će ti preporučiti. Pa znaš tvojega Stipu ?

UM
umnjak
09:36 29.05.2016.

I gdje su sad te silne udruge za "graďanska" prava?!

DU
Deleted user
11:07 29.05.2016.

Ne traži zeta, nego šogora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije