Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fizički obračun

Tučnjava u parlamentu: Kijev mobilizira sve mlađe od 50 godina

Ukrajina vojska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
22.07.2014.
u 19:40

Ukrajinske snage na istoku zemlje osvajaju sela i prigradska naselja u okolici dvaju velikih preostalih uporišta ruskih separatista, Donjecka i Luganska, bilo je i civilnih žrtava.

Ukrajinski parlament donio je danas dekret o mobilizaciji rezervista i muškaraca mlađih od 50 godina za borbu protiv separatista na istoku zemlje. Prethodni je dekret predsjednika Petra Porošenka istekao nakon 45 dana pa je donesen novi.

Poslije glasovanja došlo je do fizičkog obračuna između pripadnika Stranke regija Viktora Janukoviča i pripadnika aktualne vladajuće koalicije. Ukrajinske snage na istoku zemlje osvajaju sela i prigradska naselja u okolici dvaju velikih preostalih uporišta ruskih separatista, Donjecka i Luganska, bilo je i civilnih žrtava. Mediji javljaju da je Rusija ponovno dovukla vojsku na granicu s Ukrajinom, da je tamo sad 41 tisuća ruskih vojnika i više od 500 oklopnih vozila.

Ukrajinske snage dalje napreduju, zauzele su tri naselja u Donjeckoj oblasti. Ukrajinska vojska rano ujutro krenula je u ofenzivu iz naselja Rubežnoje, Sirotino i s autoceste prema Lugansku, kažu separatisti za agenciju Itar-Tass. Ukrajinske snage bombardirale su Severodonjeck i Lisičansk tijekom noći, u akciji su i tenkovi, pucnjava se čula u blizini sjedišta separatista u centru Severodonjecka. Pod vatrom su se našle i kemijske tvornice u Donjecku. Pucalo se i u blizini zračne luke u Donjecku. Dio naselja je bez struje, a grad ima vode za samo pet dana. Mnoge su zgrade pogođene, stanovnici bježe, Rusija tvrdi da je tamo već prebjeglo dva milijuna ljudi iz Ukrajine iako se mnogi nisu prijavili kao izbjeglice.

>>Vlak s tijelima žrtava napustio pobunjenički teritorij

>>Pusić: Treća faza, gospodarske sankcije Rusiji ovisit će o rezultatima istrage

>>UN usvojio rezoluciju i jednoglasno osudio obaranje malezijskog zrakoplova

Komentara 84

MK
MKGRA
20:47 22.07.2014.

Pa tko pita pusicku kakve ce sankcijebiti Rusiji ,nije to partija nju se tu nista ne pita

DU
Deleted user
20:24 22.07.2014.

Rusi imaju stacioniranu ratnu flotu u lukama na Krimu,to im je izuzetno važna strateška pozicija koje se neće odreći, to je neprocjenjivo za Ruse. Uz to, po svaku cijenu će osigurani sigurnosni koridor(istočni dio Ukrajine) do Krima i oko Krima.rima. Kome je u interesu otvarati vrata pakla u Evropi ?

ST
stomugromova
21:37 22.07.2014.

Iranski Air Flight 655 (IR655) je bio civilni zrakoplov koji je srusen americkom raketom 3 / srpnja 1988, iznad Strait of Hormuz, krajem iransko–irackog rata. Zrakoplov Airbus A300B2-203 je bio u vlasnistvu Iran Air i letio je iz Bandar Abbas u Iranu, za Dubai,u United Arab Emirate-ima. Pogodjen je Cruise raketom ispaljenom sa americkog vojnog broda USS Vincennes. Ubili su svih 290 putnika od toga 66 djece. U vrijeme tog TERORISTICKOG NAPADA , zrakoplov je bio iznad iranskog teritorija.Zna se valjda tko su STVARNI teroristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije