Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad kraj Odese

Bacili bombu iz jurećeg auta i ozlijedili 7 ljudi. Pao i zrakoplov?

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
25.04.2014.
u 11:42

Ranjeni su u eksploziji zadobili ozljede od šrapnela po nogama. Pomoć im je pružena u lokalnoj bolnici

Sedam osoba, među kojima i jedan policajac, ozlijeđeno je danas u napadu koji se dogodio oko 4 sata ujutro na ukrajinskoj kontrolnoj točki u blizini Odese. Ondje su pobunjenici bacili bombu iz jurećeg automobila, javlja Guardian.

Ranjeni su u eksploziji zadobili ozljede od šrapnela po nogama. Pomoć im je pružena u lokalnoj bolnici. Napad se dogodio samo dan nakon što je u Slavjansku ubijeno pet proruskih pobunjenika, nakon čega su uspostavljene kontrolne točke u regiji.

Pao zrakoplov?

Šef regionalne policije Pjotr Lutsuk zatražio je od vlasti da ukloni naoružane aktiviste iz Kijeva koji dodatno destabiliziraju situaciju u Odesi. On tvrdi da su pojedinci koji su pristigli iz Kijeva podigli 12 kontrolnih točaka s nejasnim zakonskim statusom. Na njima u smjenama dežura 500 ljudi.

RT izvještava o nizu eksplozija koje su zabilježene u regiji Kramatorsk. Još nije utvrđeno što ih je prouzročilo, no svjedoci tvrde da su vidjeli pad vojnog zrakoplova te da nitko nije ozlijeđen jer je pilot uspio iskočiti prije pada letjelice. Ruska agencija Interfax javlja da je u zrakoplovnoj luci eksplodirao helikopter Mi-8. Drugi izvori tvrde da je helikopter oboren.

Kerry optužio Rusiju za destabilizaciju

Danas je američki državni tajnik John Kerry optužio Rusiju za distrakciju, obmanu i destabilizaciju u istočnoj Ukrajini, javlja BBC.

– Ni jedan ruski dužnosnik nije javno otišao na televiziju u Ukrajini i pozvao separatiste da podrže ženevski sporazum, da predaju oružje i da izađu iz ukrajinskih zgrada, rekao je Kerry koji je u oštroj izjavi Rusiji zaprijetio daljnjim sankcijama ako ne pomogne u prevladavanju krize u Ukrajini.

Američki državni tajnik ruske je medije optužio za promociju Putinove 'fantazije 'o događajima u Ukrajini i kazao da je Moskva nastavila 'financirati, koordinirati i poticati oružani separatistički pokret u Donjecku'. Kazao je i da su američke tajne službe sigurne da Rusija s ljudstvom, oružjem, novcem i operativnim planiranjem 'igra aktivnu ulogu u destabilizaciji istočne Ukrajine'.

>> Lavrov zaprijetio: Ako napadnu Ruse, uzvratit ćemo

Komentara 40

NT
nije_to_samobor
08:36 25.04.2014.

Srbi imaju potvrdu ruskog prijateljstva i odanosti. Kažu "oni nas još nisu nikad bombardovali" :)

SE
selbivoje
08:38 25.04.2014.

rusija cini veliku gresku ako napadne ukrajinu, i za to ce morati da snosi posljedice...svaki susjed rusije bi rado u EU,a mnogi drugi u Nato,ne zbog toga sto toliko vole nato, vec zbog toga sto znaju skim bi onda imali "posla"

IR
.Iran
08:48 25.04.2014.

Najveci problem je Putiniva neuracunjiovst. Koja i dalje napreduje. Sada vec prica i kako je internet kreacija CIA-e. Znaci slijedi jos stroza kontrola interneta, mozda i jos gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije