Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK S LAVROVOM

Kerry o ukrajinskoj krizi: Rusija će se suočiti s posljedicama

Lavrov i Kerry
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.03.2014.
u 18:03

Kerry je ponovio da Washington referendum smatra nelegitimnim te da ni SAD ni međunarodna zajednica neće priznati rezultate glasovanja

Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas su u Londonu održali šestosatni razgovor o situaciji u Ukrajini.

Lavrov je novinarima nakon sastanka rekao da Rusija nema i ne može imati planove za invaziju na jugoistočne dijelove Ukrajine, prenosi RT. Dodao je da prava Rusa, Mađara, Bugara i Ukrajinaca moraju biti zaštićena.

– Naši partneri također shvaćaju da su sankcije kontraproduktivni instrument – rekao je Lavrov, dodajući da sankcije ne bi pridonijele zajedničkim interesima i razvoju partnerstva.

Kerry je nakon sastanka rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin neće odlučiti o tome što će učiniti s Krimom prije referenduma o neovisnosti, koji se održava ove nedjelje. Kerry je ponovio da Washington referendum smatra nelegitimnim te da ni SAD ni međunarodna zajednica neće priznati rezultate glasovanja.

Kerry je također rekao da će se Rusija suočiti s posljedicama ako i dalje ne bude voljna pronaći diplomatsko rješenje za ukrajinsku krizu.

SAD je također zabrinut zbog ruske prisutnosti na Krimu i duž ukrajinske granice, rekao je Kerry. Dodao je da će Washington od Putina tražiti povlačenje ruskih trupa u baze i zamrzavanje novih vojnih akcija.

>> Lavrov: OESS mora istražiti tko je unajmio snajpere na Majdanu!

>> Pogledajte kako četnici pomažu u 'mirovnoj misiji' na Krimu

Komentara 52

Avatar anticenzura
anticenzura
18:35 14.03.2014.

Mr Kerry vasa drzava nije policajac svijeta, da bi ni sad trebali skakati kao opareni kad vi povisite ton. Stanite lijepo na svom mjestu kao i sav ostali civilni svijet. Medjunarodna zajednica zna dobro koliko ste vi stete ucinili u poslijednih 20-ak godina u vasim ''preventivnim'' ratovima u Afghanistanu, u Iraqu, u Libiji a bome i na nasim prostorima. Tako da nam nisu potrebne vase lekcije morala, pricajte u svoje ime a ne u nase.

Avatar RASSIJA
RASSIJA
18:41 14.03.2014.

Samo treba dodati , da su SAD i EU već suoečene sa jakim posledicama jer su izgubili Ukrajinu a i podvijena repa u Siriji ostaše,..a posledica će svakim danom biti sve više.. igra zapada na istoku Evrope je OVER... Bogme Bogme sasvim jasno i u svetu...Od prošle godine gledamo filmove u ruskoj i kineskoj režiji, takođe... i od sada pa do kraja ovog poretka ostaće tako.

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
18:23 14.03.2014.

Ameri totalno prolupali . I sami su sebi smešni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije