Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne možemo primiti sve potrebite ovoga svijeta'

I Katolička crkva u Njemačkoj poziva na smanjenje priljeva izbjeglica

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
06.02.2016.
u 19:38

"I kao Crkva poručujemo da je potrebno smanjiti broj izbjeglica", rekao je predsjednik Njemčke biskupske konferencije, kardinal Reinhard Marx, u razgovoru za područni dnevnik Passauer Neue Presse.

Katolička crkva u Njemačkoj poziva da se smanji broj izbjeglica koji dolaze u tu zemlju, ocijenivši da ona ne može "prihvatiti sve potrebite svijeta", navodi se u razgovoru koji je u subotu objavio njemački tisak.

"I kao Crkva poručujemo da je potrebno smanjiti broj izbjeglica", rekao je predsjednik Njemčke biskupske konferencije, kardinal Reinhard Marx, u razgovoru za područni dnevnik Passauer Neue Presse.

>> Egzodus iz Alepa: Novih 35.000 izbjeglica stiglo na Tursku granicu u 48 sati

Njemačka ne može "prihvatiti sve potrebite svijeta", rekao je kardinal Marx, uz napomenu da se na to pitanje ne treba gledati samo u svjetlu "bratske ljubavi, nego i razuma".

Lani je Njemačka primila 1,1 milijun tražitelja azila, što je apsolutni rekord. Zasad još nije objavila službenu prognozu broja izbjeglica koji se očekuje ove godine.

Kardinal Marx je usto izrazio zabrinutost zbog porasta ksenofobije u Njemačkoj, dok njemačka populistička stranka Alternativa za Njemačku (AfD) koristi izbjegličku krizu kako bi nametnula retoriku radikalne desnice koja je dugo bila nezamisliva u njemačkom javnom govoru.

U okviru europskog dana protiv migranata danas se održava skup njemačkog islamofobnog pokreta Pegide pod geslom "Tvrđava Europa".

Komentara 21

IC
ice12
05:25 07.02.2016.

Mene ce vecernji banirat jer nisam politicki ispravan. Umjesto tolikih nevinih zrtava, razaranja, bombi.... sve zlo dolazi iz qurana. Dajte novinari pozabivite se malo tom nedodorljivom knjigom...

IC
ice12
05:01 07.02.2016.

Benedikt XVI prorocki je upozorio Europu pozivajuci se na proslost, kao i na razum i vjeru. Manje-vise svi su ga popljuvali. Allah ima 99 imena a stoto ce biti objavljeno na sudnji dan (kako mi jednoc rece hodja). Cini mimi se da ce to biti njegovo pravo ime: Lucifer.

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
20:56 06.02.2016.

Mislim da je već kasno. Hrvatska je stotinu godina krvarila u borbi protiv najezde Turaka i uz ogromne gubitke u stanovništvu koje se i danas osjeća ipak je uspjela očuvati svoj kršćanski identitet. Njemačka s druge strane je poražena nakon samo četiri mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije