Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađe i naguravanja

Kaos pred bankama u Grčkoj, umirovljenici pohrlili po mirovine

grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.07.2015.
u 14:50

Ispred banki su se tako stvorile gužve, a nezadovoljstvo je doseglo vrhunac kad su oni koji nisu bili na vrijeme informirani saznali da se mirovine isplaćuju abecednim redom

Na ulicama Grčke zavladao je kaos u trenutku kad su banke ponovno otvorile svoja vrata da bi umirovljenici mogli podignuti mirovine.

Očekuje se kako će banke inače ostati zatvorene do 6. srpnja, a iako su bankomati u funkciji, mnogi stariji građani koji ne koriste debitne i kreditne kartice nisu mogli podići svoje mirovine.

Ispred banki su se tako stvorile gužve, a nezadovoljstvo je doseglo vrhunac kad su oni koji nisu bili na vrijeme informirani saznali da se mirovine isplaćuju abecednim redom.

>> FT: Tsipras u pismu potvrdio da je spreman prihvatiti uvjete kreditora

>> Blog 'Naimekajje': Grčka bi mogla postati kolijevka "diktature proletarijata 2.0" i time gurnuti Europu u nove ratove

Komentara 12

LO
lojtra1
15:53 01.07.2015.

Da su "lijepo" šutjeli i pristali na prijedloge EU ekonomskih znalaca i kreditora bar bi dobili penzije i redovitu opskrbu. Ovako, jedan ljevičarski bedak nahuškao narod na pobunu a oni jučer "ponositi" danas se već tuku za svojih par eura. Dug i bankrot je najveća životna škola! Ali košta papreno!

DI
dirižabl
16:37 01.07.2015.

Kaže Tsipras:Pristajem na sve sada...brzo se rasplinula njegova principijelnost A još brže je splasnuo entuzijazam njegovih birača koji su se odrekli svoje svete "socijalne" države u roku dva dana.... EU bi ih sada trebao prisiliti na prave reforme jer i i ono što su dosada predlagali je bila živa kamilica....toj zemlji treba jednako kao i Hrvatskoj, promjena paradigme a ne kozmetika...

DU
Deleted user
15:09 01.07.2015.

Valjda je sad svima jasno da je Aleksis Tsipras samo obični blefer, lik koji je htio cijelu europu ucjenjivati. Lako je bilo pune guzice vikati :" jest ćemo travu ako treba..", sad kad su banke zatvorene i kad se ljudi pred bankama mlate već se predaje. Kakav šupak i blefer. Postao je najveća ljiga EU koji je pod krinkom :"neće oni dozvoliti da mi propadnemo zbog njih" malo se za.j.ebo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije