Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećanje sigurnosti

9 točaka plana protiv terora njemačke kancelarke Merkel

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
28.07.2016.
u 21:27

Napadi s islamističkom pozadinom predstavljaju ruganje počinitelja zemlji koja im je pružila utočište, poručila je kancelarka

Njemačka se nalazi u ratu s tzv. Islamskom državom, ali ne s islamom, i taj će rat dobiti, poručila je jučer u Berlinu njemačka kancelarka Angela Merkel na 90-minutnoj konferenciji za tisak zbog koje je prekinula svoj godišnji odmor.

Merkel je prekinula nakratko godišnji odmor da bi odgovorila na pitanja koji si svaki njemački građanin postavlja nakon niza napada psihičkih bolesnika i terorista koji su iskazali lojalnost tzv. Islamskoj državi.

– Napadi s islamističkom pozadinom predstavljaju ruganje počinitelja zemlji koja im je pružila utočište – rekla je kancelarka Merkel tijekom svoje tradicionalne ljetne konferencije za medije koja je, zbog niza dramatičnih događaja u zemlji, ove godine pomaknuta s kraja kolovoza na kraj srpnja.

Lanjska ovakva konferencija za medije održana je 30. kolovoza i tada je kancelarka govorila samo o jednoj temi – o valu od milijun izbjeglica koji se tada slijevao prema Njemačkoj.

“Uspjet ćemo”, kazala je tada Merkel i to je postao slogan kancelarkine politike.

– Nikad nisam rekla da će biti jednostavno. No ja sam i danas kao i prije godinu dana uvjerena da će nam poći za rukom ispuniti povijesnu zadaću. To je veliki izazov u vrijeme globalizacije i uvjerena sam da ćemo uspjeti – rekla je Merkel.

Njemačka je kancelarka naglasila kako nakon napada posljednjih dana treba preispitati mjere koje bi trebale osigurati sigurnosti u zemlji i najavila plan od 9 točaka za povećanje sigurnosti u zemlji.

Merkel spominje i intervenciju vojske u slučaju većih terorističkih napada te zajedničke pripreme Bundeswehra i policije.

>> Merkel poručila: Njemačka neće mijenjati politiku prema izbjeglicama unatoč napadima. Nisam ni rekla da će biti jednostavno

Komentara 57

MA
maxxxx
21:43 28.07.2016.

Kad sam procitao naslov mislio sam da je plan protiv terora koji provodi Angela Merkel

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
21:43 28.07.2016.

Obicna sluga globalistickih gospodara Sorosa, Rothschilda i Rockefellera. Fuj!!!

DA
Darko22
21:44 28.07.2016.

Novi odjeli protiv kriminalaca na internetu ? Pod kriminalcima se valjda shvaćaju njemci koji se protive njenoj diktaturi....vidi se da drau Merkel ima vrhunske prioritete...važnije joj je u zatvor strpati njemce koji pišu facebook postove, nego muslimanske silovatelje, ubojice i teroriste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije