Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomahnitali vozač

Kamionom se namjerno zabio u zgradu nuklearke Fukushima!

nuklearka (1)
Reuters
31.03.2011.
u 20:38

Reklamni kamion bio je opremljen zvučnicima i nalikovao je onima koje koriste desničarske nacionalne skupine pri političkim demonstracijama

Kamion sa reklamnim zvučnicima probio je vrata japanske Fukushima nuklearne elektrane, a vozač je nakon toga odmah uhićen, prenosi AFP.
Muškarac se prvo dovezao do Fukushima Daiichi reaktora broj 1, okrenuo se i potom se zabio vozilom u vrata 2. reaktora. Incident se dogodio danas u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

- Vozač je pobjegao nakon što je u elektrani proveo desetak minuta - kazao je glasnogovornik nuklearke Yuichi Sato.

Policija ga je otkrila i uhitila dva sata kasnije.
- Njegov identitet i motiv nisu bili odmah jasni - dodao je.

Kazao je kako je kamion bio opremljen zvučnicima i nalikovao onima koje koriste desničarske nacionalne skupine pri političkim demonstracijama. 

- Ne možemo oprostiti takav upad. Moramo pojačati sigurnost! - rekao je Hidehiko Nishiyama, zamjenik ravnatelja Agencije za nuklearnu sigurnost.

Inače, otkriveno je kako je zbog istjecanja radijacije u Japanu zagađena i govedina. Japanski dužnosnici tvrde kako takvo meso nije na tržištu. S druge strane, radioaktivne čestice već su pronađene u povrću i sirovom mlijeku u blizini nuklearke.

Komentara 11

CR
Crollywood
21:18 31.03.2011.

Luđak je kamionom probio vrata nuklearke Fukushima,odvezeo se do vrata prvog reaktora,pa se okrenuo i zabio u vrata drugog reaktora,gdje se,ako se dobro sjećam,nalazi plutonij.Ako znamo da je dovoljan samo jedan mikrogram da ubije čovjeka,onda njegovi motivi i nisu baš tako nejasni....

Avatar Sor@n
Sor@n
21:26 31.03.2011.

Noćna mora se nastavlja....do kada.... Ali ja se kladim da će japanci zbog svega ovoga, izumiti stroj koji poništava radijaciju. Sjetite se mog posta! To mi je stalno padalo napamet još od katastrofe u Černobilu, i mislim da je svee moguće a japanci su poznati geniji u tom segmentu inovacije.

AN
andrijacatch
21:17 31.03.2011.

Kamikaza 3P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije