Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 m visok toranj

Južna Koreja srušila ogromno 'božićno drvce' na granici sa Sjevernom!

božićno drvce
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.10.2014.
u 08:53

Tijekom božićnih blagdana na čeličnom tornju visine 30 metara palilo se 100 tisuća svjećica od 1971. do 2004. godine.

Južnokorejsko ministarstvo obrane objavilo je da su razmontirali ogroman toranj okićen u stilu božićnog drvca koji je stajao na granici sa Sjevernom Korejom, piše Reuters koji je objavio i video konferencije za medije glasnogovornika zamjenika ministra obrane.

Iz sigurnosnih razloga Južna Koreja je srušila toranj na vrhu brda blizu zapadne granice sa Sjevernom Korejom. - Srušili smo toranj iz straha za sigurnost ljudi. Prošlo je 43 godine od kada je toranj izgrađen i njegovo stanje je poprilično loše, a na njega je godišnje dolazilo 120 tisuća ljudi, uključujući i mnogo djece - rekao je Wi Yong-seop.

Tijekom božićnih blagdana na čeličnom tornju visine 30 metara palilo se 100 tisuća svjećica od 1971. do 2004. godine. Južna Koreja od 2004. godine nije palila svjećice na tornju jer je Sjeverna tvrdila da služi kao ratna propaganda. Kada je 2010. godine ceremonija paljenja svjećica ponovno održana, Sjeverna Koreja je prijetila da će srušiti toranj. Toranj je bio vrlo posjećena južnokorejska turistička atrakcija. Toranj je razmontiran sredinom listopada.

>>Na granici Sjeverne i Južne Koreje došlo do razmjene vatre

>>Sjeverna Koreja 'dočekala' Papu ispaljivanjem pet raketa

Komentara 1

TH
thekurcula
15:10 23.10.2014.

A kakav to Božić slave Južnokerjanci u oktobru? Jel to po korejskom kalendaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije