Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovinska suradnja

Juncker poslao pismo Putinu, službena Moskva na njega hladno reagirala

Juncker
Reuters/PIXSELL
19.11.2015.
u 22:32

Kremlj je hladno reagirao na Junckerovo pismo ustvrdivši da je riječ o nerealnom prijedlogu

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker pismom je ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu predložio tješnje trgovinske veze između Europske unije i gospodarskog bloka predvođenog Rusijom ovisno o napretku provedbe primirja u Ukrajini, no Kremlj je taj prijedlog odbacio. U pismu sastavljenom nakon summita G20 u Turskoj Juncker ističe da pridaje važnost dobrim odnosima između Europske unije i Moskve "koji se na moju žalost nisu mogli razviti prošle godine", piše agencija Reuters koja je imala uvid u pismo.

Juncker navodi da je pozvao dužnosnike Europske komisije da prouče opcije za tješnju suradnju između EU i Euroazijske ekonomske unije - skupine bivših sovjetskih država pod vodstvom Moskve. Kremlj je hladno reagirao na Junckerovo pismo ustvrdivši da je riječ o nerealnom prijedlogu. "Povezivanje (ekonomske suradnje) s ispunjavanjem sporazuma iz Minska, osobito u sadašnjoj situaciji u kojoj vidimo da Kijev ne želi ispuniti taj sporazum ... nije baš relevantno odnosno moguće", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.    

Litavski ministar vanjskih poslova Linas Linkevicisu iznenađen je pismom za koje kaže da ne odražava zajedničko stajalište članica EU-a i u kojem se ne spominju europske sankcije kojima EU kažnjava Rusiju zbog aneksije Krima i destabilizacije istočne Ukrajine.  Glasnogovornica Komisije potvrdila je da je Juncker pisao Putinu nakon summita G20, ali je rekla da u pismu nema nikakvih novih obveza. 

>>Moskva zabrinuta zbog integracije Crne Gore u NATO

>>Putin i Obama održali razgovor na marginama summita G20

Komentara 6

IV
ivanjoksimovic
01:14 20.11.2015.

Ta ista EU je uvela sankcije Rusiji. Sada kada su Rusi povecali sopstvenu proizvodnju i pronasli neke druge partnere na drugim kontinentima, briga ih bas da ekonomski pomazu EU.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
01:48 20.11.2015.

Naravno da će se tu u dijeljenju lekcija Rusiji sa Rvacke strane uključiti i ministarka Pusić. Njen odgovor će biti vrlo indikativan, sa velikom osekom spoznajne stvarnosti.

TT
tTony
00:38 20.11.2015.

cekamo koment ministrice Puzic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije