Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putuje u Sankt Peterburg

Juncker otkrio što je u nekoliko navrata rekao Putinu: Ovo je uvjet za ukidanje sankcija Rusiji

European Commission President Jean-Claude Juncker welcomes Jordan's King Abdullah (L) ahead of a meeting at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, March 17, 2016. REUTERS/Francois Lenoir
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
31.05.2016.
u 21:30

Moj posjet Sankt Peterburgu koji ima više gospodarsku nego političku dimenziju, neće biti prigoda da Europska unija najavi bilo kakvu promjenu stajališta prema Rusiji, rekao je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker upozorio je da ne treba očekivati "promjene" glede sankcija  Europske unije Rusiji u prigodi njegova posjeta Sankt Peterburgu predviđenom u lipnju. - Moj posjet Sankt Peterburgu koji ima više gospodarsku nego političku dimenziju, neće biti prigoda da Europska unija najavi bilo kakvu promjenu stajališta prema Rusiji - rekao je na susretu s francuskim novinarima u Parizu.

- Neću promijeniti opću ocjenu EU-a o postupcima gospodina (Vladimira) Putina, ruskog predsjednika - istaknuo je Juncker.

Podsjetio je da je više puta vidio Putina i rekao mu da će sankcije "ostati ovakve sve dok se ugovor iz Minska (o miru u Ukrajini) ne provede u djelo". Predsjednik Komisije je primijetio da je najava njegova posjeta "unijela pomutnju u nekim zemljama članicama" EU-a, ocijenivši ipak da ona "nije opravdana".

Jean-Claude Juncker će 16. lipnja sudjelovati na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu. Predsjednik Komisije se tom prigodom treba sastati s Vladimirom Putinom, najavio je u ponedjeljak glasnogovornik EK, što se, smatra, ne kosi s budućom odlukom o produljenju sankcija. Rusija  je od 2014. pod režimom sankcija EU-a i Sjedinjenih Država zbog ukrajinskog sukoba. EU će krajem lipnja odlučiti o eventualnom produljenju tih sankcija.

Komentara 44

Avatar tomislav21
tomislav21
02:05 01.06.2016.

A tko je glasao ZA """" Jean-Claude Juncker """koga on predstavlja?????

Avatar nekakav
nekakav
10:37 01.06.2016.

jel to onaj juncker, koji je korporacijama omogućio utaju poreza? aha, to je taj veliki moralist. da, na čelu eu mora biti ovakva osoba. koja poznaje sustav iznutra. putin ima važnijeg posla od susreta sa ljudima kao ovaj. bolje jahatiahati konja, nego sjesti i pričati sa potvrđenim lopovom. jeste vidjeli kako unija krim više nigdje ni ne spominje? a ukrajinci, tj. profašistički ukrajinci na čelu zemlje, se jako pjene. običan ukrajinac samo gleda kako u novčaniku više nema ničega, cijene struje porasle za 100% u pola godine, cijena plina isto, i još će dvostruko do sredine iduće godine.... ah, kako je divna ta sloboda. vražji rusi, tko treba njihov plin za 300 dolara za 1000 kubika. dat ćemo mi amerima i 700 za njihov, samo da nije ruski! :) i znate da to ljudi puše?! kad skuže da su rusi dioničari tih usa kompanija koje lobiraju za lng, i da će i ruski plin dolaziti, al po ovoj lijepoj sindikalnoj cijeni, bit će kasno. nego, kako je moguće da je suradnja sa lobistom koji ima veze sa rusima nešto loše, i predstavlja izdaju nacionalnih interesa, dok je suradnja sa američkim lobistima nešto pohvalno i potrebno? svi oni traže isto. baš me vesele francuzi koje zanimaju naši strateški projekti. dat ćemo mi, ko i za aerodrom u zgu, puno više, samo da smo si dobri sa 'saveznicima'. čudo jedno kako nas amerikanci ništ ne zovu k sebi, da naše firme nešto tamo rade, zarade... a da im mi to javno prigovorimo? smijemo? :)

ST
stomugromova
22:52 31.05.2016.

Vjerovatno je Putinu zabavno ugostiti patuljke poput pijanog Junckera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije