Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEIZRAVNO POTICANJE'

Juncker 'bocnuo' Trumpa: prste k sebi, ni mi ne želimo otcjepljenje Ohia

Jean Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.01.2017.
u 23:19

"Tako stoje stvari u međunarodnoj politici, sve je u detaljima"

Donald Trump bi trebao prestati pričati o raspadu EU-a, rekao je u srijedu predsjednik Europske komisij Jean-Claude Juncker, ističući da ni Europljani ne nagovaraju Ohio da se otcjepi od SAD-a.

Uoči Trumpove inauguracije u petak, Juncker je rekao da će nova administracija uvidjeti da ne treba štetiti transatlanskim odnosima, ali je dodao kako je zasad nejasno koju će politiku voditi novi predsjednik.

Juncker je njemačkoj televiziji BR izjavio kako je siguran da nijedna članica EU-a neće slijediti primjer Velike Britanije i napustiti Uniju, unatoč Trumpovoj prognozi da će i ostali izaći iz bloka europskih država.

"Gospodin Trump ne bi ih trebao neizravno poticati da to učine", rekao je Juncker. "Mi ne hodamo okolo i ne nagovaramo Ohio da izađe iz SAD-a", dodao je.

Predsjednik Europske komisije kazao je da tek treba razgovarati s Trumpom, suprotno ovotjednoj izjavi novog američkog predsjednika da su već razgovarali. Juncker kaže da ga je Trump zamijenio s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

"Trump je razgovarao s gospodinom Tuskom, zamijenio nas je", rekao je Juncker bocnuvši newyorškog milijardera. "Tako stoje stvari u međunarodnoj politici, sve je u detaljima", dodao je.

>> Evo što je Barack Obama rekao na svojoj posljednjoj predsjedničkoj konferenciji za medije

Komentara 5

KA
kajbum
02:24 19.01.2017.

Evropa je umjetna tvorevina i ona ce nestat veoma brzo

I1
ing-12345
07:19 19.01.2017.

Naravno da će druge države sljediti Britaniju jer euro činovnici kao Juncker nisu ništa učinili da eliminiraju uzroke zbog kojih je došlo do Brexita.

SL
stalno lazu
07:39 19.01.2017.

E sad ako krene netko veći na nekog manjeg tko nije iz europske unije ta unija bi se lahko mogla izmaknuti jer su veći od onih manjih iz eu odlučili da njih veće ne zanima eu. Znači gledaj stopalo kakoo ide lijevo desno dok dlan leti na facu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije