Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boris se bori

Johnson usporedio London s Kosovom i razljutio konzervativce

Boris Johnson
AFP
29.10.2010.
u 09:14

Gradonačelnik Londona izjavio je da "neće dopustiti društveno čišćenje u kosovskom stilu"

Gradonačelnik Londona Boris Johnson izazvao je kritike konzervativne vlade kada je poručio da u britanskom glavnom gradu "neće dopustiti društveno čišćenje u kosovskom stilu", prenosi BBC.

Johnson je reagirao na vladin prijedlog da se smanje socijalna davanja za stanovanje. Procjenjuje se da bi ovim smanjenjima, ako ih parlament prihvati, bilo pogođeno oko 17.000 siromašnih koji besplatno stanuju u stanovima i kućama koje im je dodijelila država.

Gradonačelnik Londona pobunio se protiv predloženih smanjenja jer bi ona mogla, kako je rekao, "natjerati ljude na  iseljavanje iz Londona".

– Nećemo pristati na bilo kakvu vrstu društvenog čišćenja u kosovskom stilu. Dok sam ja gradonačelnik, neće se dogoditi da tisuće obitelji budu izbačene iz stanova u kojima su živjele – izjavio je Johnson.  

Komentara 18

MM
Mladen Miletić
10:09 29.10.2010.

¨Da je usporedio Srbe u Hrvatskoj i njihov položaj onda se nebi naljutili ovako su u pravu . Jel Srbe iz Kosova protjerati je normalni demokratski poriv čin ili oslobađanje od neprijatelja Amerike i demokratske EU..

OB
-obrisani-
11:26 29.10.2010.

i gradonacelnik londona srbin,bog te...boris jovanovic....

PL
pluki
14:28 29.10.2010.

Ko vas je tjerao da napadate Hrvatsku i da palite i koljete nevine ljude. Sada imate to što vam je i trebalo. Da nebi četnicima koji su okrvavili ruke u Hrvatskoj sada još i vračali stanove, plunuli bi time sami sebi u lice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije