Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomatska svađa

McCain mađarskog premijera nazvao 'neofašističkim diktatorom'

John McCain
Foto: Reuters/PIXSELL
03.12.2014.
u 23:15

Na njegovu izjavu reagirao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto koji je na razgovor pozvao američkog veleposlanika u Mađarskoj Andrea Goodfrienda.

Američki senator John McCain mađarskog premijera Viktora Orbana opisao je kao ''neofašističkog diktatora'' što je razljutilo mađarsku vladu koja je njegove komentare opovrgnula i nazvala ih ''potpuno neprihvatljivima'', javlja BBC.

McCain je komentare o mađarskom premijeru izgovorio dok je govorio u američkom senatu u utorak prije glasovanja o imenovanju Colleen Bell, bivše producentice tv sapunica, za američku veleposlanicu u Mađarskoj.

McCain je kazao da je Bell potpuno nekvalificirana za tu funkciju. Rekao je da nije protiv političkih imenovanja ali da je Mađarska ''na rubu ustupanja svog suvereniteta neofašističkom diktatoru koji liježe u krevet s Vladimirom Putinom''. Na njegovu izjavu reagirao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto koji je na razgovor pozvao američkog veleposlanika u Mađarskoj Andrea Goodfrienda. Mađarski šef diplomacije izjavio je da su glasači tri puta podržali viziju stranke Fidesz o tome kako zamišljaju budućnost zemlje.

>> Više od 10.000 ljudi na prosvjedu u Mađarskoj: 'Orbane, odlazi!'

Komentara 32

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
23:40 03.12.2014.

Ha ha, Orban je jedini kraljeznjak u sirokoj lepezi evropskih premijera.

GV
golub Vaso
00:10 04.12.2014.

mccain je nula, još se nedavno slikavao s teroristima u siriji

DU
Deleted user
23:58 03.12.2014.

McCain je zadnja osoba koja bi smjela nešto prigovoriti mađarskom premijeru Orbanu. Taj bivši predsjednički kandidat trebao bi odgovarati kao ratni zločinac jer je kao vojni pilot bombardirao civile u Vijetnamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije