Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon povlačenja Teda Cruza

John Kasich će se povući iz utrke za republikanskog kandidata

John Kasich
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
04.05.2016.
u 20:53

Iznenadno povlačenje iz utrke senatora Teksasa Teda Cruza otvorilo je put za automatsko imenovanje Donalda Trumpa.

Posljednji protivnik Donalda Trumpa za republikanskog kandidata John Kasich danas bi trebao najaviti svoje povlačenje iz utrke, prema kanalu NBC i tako Trumpu otvoriti put za imenovanje.

Guverner države Ohio dat će izjavu u Columbusu, glavnom gradu.

John Kasich, posljednji sa samo jednom pobjedom u svojoj vlastitoj saveznoj državi, ponovio je u utorak preko svog direktora kampanje da ostaje u utrci do republikanske konvencije u Clevelandu u srpnju kako bi pokušao oteti imenovanje favoritu Donaldu Trumpu hipotetskim glasanjem zastupnika.

 "Sve dok bude moguće, guverner Kasich će se boriti", izjavio je John Weaver u priopćenju. "Guverner Kasich će nastaviti kampanju kako bi pružio pravi izbor biračima", dodao je.

Iznenadno sinoćnje povlačenje iz utrke senatora Teksasa Teda Cruza otvorilo je put za automatsko imenovanje Donalda Trumpa.

 Bez obzira na to što odluči John Kasich, koji je po majci podrijetlom iz Hrvatske, newyorški milijarder trebao bi biti imenovan, iako mu se žestoko protivi dio republikanske desnice.

>> Trumpova pobjeda u Indiani 'natjerala' Cruza da odustane od borbe

Komentara 2

Avatar mason
mason
22:01 04.05.2016.

Kasich je sposoban kandidat. U svojoj drzavi je napravio dobar rezultat. On se ima namjeru kandidati ponovo. Sada nama treba Trump da ispravi puno toga a za 8 godina Kasich.

MA
...Marsijanac
17:04 05.05.2016.

Mislim da se Cruz se povukao posto je Trump spomenuo njegovog oca Rafaela Cruza koji se vidi na slici i na videu sa Lee Harvey Oswaldom dan prije ubojstva Kennedy-ja. Cruz i onako nije imao nikakve sanse iako je svom nacinima krao i potplacivao delegate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije