Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOŽEMO OČEKIVATI SVAŠTA'

Jeremić: Skandalozno je što misija OESS-a neće nadzirati izbore u Srbiji

21.03.2017.
u 00:30

Glasnogovornik Ureda OESS-a za demokratske institucije i ljudska prava Thomas Rimer izjavio je da će u Srbiju biti poslana misija za procjenu potreba za izbore, koja će pratiti posebne aspekte izbornog procesa, pravnog okvira i medijsko izvještavanje o izborima.

Kandidat za predsjednika Srbije, bivši srbijanski šef diplomacije i donedavni predsjedajući Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić ocijenio je “skandaloznim” što misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) neće nadzirati provođenje predsjedničkih izbora u Srbiji.

Jeremić je ocijenio za portal “Južne vijesti” da je teško govoriti o slobodnim i poštenim izborima jer su mediji pod kontrolom vlasti.

"Prethodni izbori 2016. su bili takvi kakvi jesu. OESS je tada objavio izvješće s nizom preporuka kako promijeniti određene stvari u  izbornom procesu, ne bi li izbori bili pošteni. Ne samo da ni jedna od preporuka OESS-a nije usvojena i provedena, već ovaj put OESS čak nije ni pozvan na promatranje izbora. Dakle, možemo očekivati svašta", rekao je Jeremić.

On je dodao da ipak "ne očekuje izbornu krađu" jer bi to bilo vrlo teško za provesti onima koji bi to namjeravali učiniti.

Ranije je najavljeno da će predsjedničke izbore u Srbiji 2. travnja pratiti “ograničena misija OESS-a koja neće imati promatrače na biralištima, jer nije bilo dovoljno vremena za pripremu sveobuhvatne misije”.

Glasnogovornik Ureda OESS-a za demokratske institucije i ljudska prava Thomas Rimer izjavio je da će u Srbiju biti poslana misija za procjenu potreba za izbore, koja će pratiti posebne aspekte izbornog procesa, pravnog okvira i medijsko izvještavanje o izborima.

On je obavijestio da "neće biti sveobuhvatnog promatranja na terenu, posebno ne na biralištima", objasnivši da od raspisivanja izbora do dana glasovanja nije ostalo dovoljno vremena za pripremu misije u punom sastavu.

>> Srbija: Prostačenje kao koncept

>> Prošle je godine bio izmišljen lik na lokalnim izborima, a sada je u utrci za predsjednika Srbije

Komentara 3

TI
Tixon
07:54 21.03.2017.

Radi se o tome da je Vučić glavni evropski favorit u ovom delu Evrope , jer mu Evropa priznaje da je on tu najvažniji nosilac evropskih vrednosi i standarda,pa ima puno poverenje u njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije