Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobičan pozdrav

Juncker rekao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da je diktator i ošamario ga

Jean-Claude Juncker, Viktor Orban
Foto: Screenshot
1/3
22.05.2015.
u 21:25

Diktatoru, pozdravio je Juncker Orbana i pružio mu ruku, razvukavši osmijeh na licu. Zatim ga je, prijateljskom gestom, udario po licu, ali to je zazvučalo, što možda znači i zabolilo

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je u lice mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da je diktator i ošamario ga, sve u sklopu srdačnog ali ipak neobičnog pozdravljanja na summitu Europske unije i zemalja tzv. Istočnog partnerstva danas u Rigi.

- Evo dolazi diktator - rekao je Juncker latvijskoj premijerki Laimdoti Straujumi, koja je stajala pored njega i predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska. Svo troje je dočekivalo svakog premijera ili predsjednika na ulasku na summit.

Latvijska premijerka se glasno nasmijala na tu opasku, a u tren oka Orban je već dokoračao do Junckera, koji mu je istu "foru" ponovio i u lice.

- Diktatoru - pozdravio je Juncker Orbana i pružio mu ruku, razvukavši osmijeh na licu. Zatim ga je, prijateljskom gestom, udario po licu, ali to je zazvučalo, što možda znači i zabolilo.

Orban se samo zbunjeno smijao. Iako je Juncker izgledao kao da se šali, mnogi u EU zaista smatraju da je mađarski premijer autoritativan vladar koji narušava demokratske standarde, podriva vladavinu prava i guši slobode. Juncker, Tusk i Orban još su se malo naguravali u znak bliskosti, dok su bljeskali fotoaparati.

Hrvatskog premijera Zorana Milanovića, koji je također sudjelovao na summitu, Juncker nije ni proglasio diktatorom ni ošamario. No, dok je Juncker nešto govorio Tusku o tome zašto neki stanu da poziraju na lijevo, a neki na desno od njega, Milanović ga je dotaknuo pokretom koji izgleda kao podbadanje laktom. Juncker mu je uzvratio primivši ga pod ruku i lupivši ga po ramenu dok su se sva trojica nastavili smijati i došaptavati. Na kraju, dok je Milanović odlazio, dobro raspoloženi Juncker ga je lupio po leđima.

Čini se da su Junckerovi savjetnici ovaj put oduzeli svome šefu mobitel jer se tijekom čitavog dočekivanja premijera i predsjednika na summitu u Rigi nijednom nije javio na mobitel, kao što je učinio prije nekoliko tjedana usred press konferencije s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.  

U svakom slučaju, Jean-Claude Juncker ponovo dokazuje da je najosebujniji i najnekonvencionalniji predsjednik koji je Europska komisija imala.

>> Juncker ignorirao predsjednicu i pričao na mobitel usred press konferencije

Komentara 92

PE
perktoro
22:43 22.05.2015.

Taj Orban je preporodio Mađarsku u 4 godine, BDP im je u 2013. i 2014. rastao 3 posto, za 2015. ista prognoza, mađarski sdp-ovci su se zavukli u mišiju rupu pred Orbanom. Orban je u Mađarskoj nekim anacionalnim tv postajama ukino koncesiju, a crvenim udrugama ukinu dotacije iz proračuna, građanima Mađarske spustio režije za 30 posto, nadam se sličnom scenariju i u Hrvatskoj nakon što sdp izgubi na izborima!

CI
cicibela
22:29 22.05.2015.

I Orban je žestoko "ošamario" bankarsku masoneriju u Mađarskoj, a diktaturu iz Brisela baš i ne doživljava kako bi oni htjeli. "Osebujni" Juncker može samo štucati pored takvog Orbana.

IV
ive146
21:50 22.05.2015.

orban direktor, a ne diktator :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije