Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka radijacija

Japanska nuklearna kriza: Širi se zona evakuacije oko Fukushime

fukushima
Reuters/PIXSELL
31.03.2011.
u 11:56

Razina radioaktivnog joda u morskoj vodi dosegnula je novi rekord i 4385 puta viša je od dopuštene granice

Stručnjaci iz UN-a koji nadziru nuklearno zagađenje u Japanu savjetovali su japanskoj vladi proširenje evakuacijske zone oko oštećene nuklearne elektrane Fukushima Daiichi, prenosi BBC.

Sadašnja je zona evakuacije 20 kilometara u krugu oštećene nuklearke, no mjerenja pokazuju da se opasnost od visokog stupnja radijacije proširila na krug od 40 kilometara oko Fukushime.

Istodobno razina radioaktivnog joda u morskoj vodi dosegnula je novi rekord i 4385 puta viša je od dopuštene granice. To je najviša razina radijacije očitana od potresa koji je pogodio nuklearku 11. ožujka.

Japanska agencija za nuklearnu i industrijsku sigurnost (Nisa) objavila je kako je vrlo vjerojatno da radijacija konstantno istječe iz oštećenih reaktora. Vlasnik nuklearke Fukushima Daiichi, Tokyo Electric Power (Tepco), objavio je u srijedu da će četiri oštećena reaktora biti stavljena izvan uporabe i najvjerojatnije će biti rastavljena. 

Ključne riječi

Komentara 21

MA
mafija
09:02 02.04.2011.

radijacija fukusima jebat ce mater nama svima

EU
eurobanana
12:15 31.03.2011.

Cernobil . X ..4

UK
Ugo Kajvez
19:32 31.03.2011.

Vrlo interesantno za pročitati, ...... prosudite sami .......... google ....... . Japan\'s Earthquake - Natural Or Engineered? . European Parliament issues warnings on HAARP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije