Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Delo neslužbeno

Janezu Janši potvrđena kazna u aferi Patria

Janez Janša
Foto: Marko Prpić/Pixsell
02.10.2014.
u 08:29

Janša je u slučaju Patrija osuđen na dvije godine zatvora zbog primanja mita kod davanja posla finskoj tvrtki.

Peteročlani senat slovenskog Vrhovnog suda, prema neslužbenim informacijama Dela, odbacio je žalbe i potvrdio presudu bivšem slovenskom premijeru Janezu Janši i suoptuženicima u slučaju Patria.

Janez Janša, Tone Krkovič i Ivan Črnkovič osuđeni su za nezakonito posredovanje i primanje mita 2006. od finske tvrtke Patria, koja je slovenskoj vojsci isporučivala oklopna vozila. Sva trojica optuženih tvrde da nisu krivi te da su žrtve politički motiviranog procesa. Nakon "odbijenice" Vrhovnig suda imaju još dvije mogućnosti: pravdu potražiti na slovenskom Ustavnom sudu i na Europskom sudu za ljudska prava, piše Delo. Sva trojica su najavila da neće odustati i ići će sve do Strasbourga.

Podsjetimo, Janša je u slučaju Patrija osuđen na dvije godine zatvora zbog primanja mita kod davanja posla finskoj tvrtki za opremanje slovenske vojske oklopnim vozilima koji je bio vrijedan 278 milijuna eura.

>>Janša sve bliže odlasku u zatvor: Nikoga neću ništa moliti

>>AFERA PATRIA Bivši slovenski premijer Janša osuđen na 2 godine

Komentara 4

NE
Nepokolebljiv
12:21 02.10.2014.

Slovenija potvrdila da je pravna drzava! Kada ce kriminalni zakoni vrijediti za "Burdusa" u hrvatskoj?!

ZA
zahira45
12:27 02.10.2014.

Kad će kod nas istražiti isti natječaj?

Avatar El Indio
El Indio
08:56 02.10.2014.

Nas Stipica ce mu pravit drustvo u Finskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije