Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele euro

Jak franak šteti švicarskom turizmu

euro aktion
Foto: screenshot/Deutche Welle
02.03.2015.
u 10:14

Euro-turistima su švicarske Alpe postale preskupe pa radije na skijanje odlaze tamo gdje se plaća eurom

Nakon što je Švicarska nacionalna banka ukinula vezanost tečaja franka i eura, euro je u odnosu na franak izgubio oko 20 posto vrijednosti.

Rast vrijednosti franka na svojoj su koži osjetili i mnogi dužnici u Hrvatskoj koji rate svojih kredita moraju otplaćivati prema tečaju "skupog švicarca".

Ali švicarski franak počeo je "jesti i vlastitu djecu". Euro-turistima su švicarske Alpe postale preskupe pa radije na skijanje odlaze tamo gdje se plaća eurom.

Jedno švicarsko selo je stoga odlučilo neslužbeno ući u eurozonu. 

 

Komentara 6

BA
balic
10:22 02.03.2015.

Koga briga nek propadnu i oni druge unistavaju.

DU
Deleted user
20:54 02.03.2015.

Svicarska je prosle godine ugostila 16,5 milijona stranih turista,i imala 36 milijona nocenja od tih turista,oficijalna izjava njihovog turistickog saveza,a za ovu godinu imaju plan da ih posjeti barem 5 milijona vise stranih turista,niti mora niti obale.....

TH
thekurcula
08:27 03.03.2015.

Niti mora, niti obale, kažeš!?? Pa ako turizam shvataš kao ležanje na suncu i povremeno brčkanje u vodi onda je za tebe pravo čudo da se neko uopšte bavi turizmom a nema more. Turizam je, naravno, daleko, daleko širi pojam od mora i plaže. Šta više - oblik turizma koji se završava na moru i plaži spada u pučki deo turizma, naprostoji turizam, da tako kažem, i najjeftiniji. Ko mse bavi takvim turizmom, za istu zaradu, mora ostvariti daleko veći broj noćenja nego, recimo, turizan u kojem kultura stoji centralno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije