Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisali sporazum

Jača suradnja Srbije i Slovenije: Zajedničke vojne vježbe i treniranje specijalaca

Andreja Katič
Marko Jurinec/PIXSELL
01.12.2015.
u 21:26

Dvoje ministara dosadašnju su suradnju na području obrane ocijenili uspješnom

Slovenska ministrica za obranu Andreja Katič i srbijanski  ministar obrane Bratislav Gašić potpisali su u Ljubljani bilateralni sporazum o vojno-tehničkoj suradnji koji predviđa jačanje suradnje Slovenije i Srbije na području obrambene logistike i vojne industrije.

- Očekujemo poticaj suradnje istraživačkih i tehnoloških ustanova te poduzeća na polju istraživanja, razvoja naoružanja i druge opreme - rekla je nakon potpisivanja sporazuma slovenska ministrica Katič.

Uz to, nastavit će se suradnja na području standardizacije i kodifikacije, razmjene iskustava i obrazovanja kadrova, a posebna radna skupina koju treba formirati bavit će se konkretnim projektima kojima bi se dvije zemlje mogle kandidirati za sredstva Europske obrambene agencije (EDA), dodala je Katič.

Dvoje ministara dosadašnju su suradnju na području obrane ocijenili uspješnom, rekavši da se to potvrđuje u redovnim susretima ministara obrane i načelnika glavnih stožera vojski obiju država. Katič i Gašić složili su se u ocjeni kako je suradnju moguće unaprijediti zajedničkim vojnim vježbama i osposobljavanjem vojnih specijalaca i dočasnika.

>>Lista najmoćnijih vojnih sila svijeta: Na prvom mjestu SAD, Hrvatska 62.

Komentara 36

MA
Manolo46
21:54 01.12.2015.

Kao što je poznato, sporazumom Milošević-Kučan od 24 siječnja 1991. godine otpočela je disolucija jugoslavije i uvertira za rat koji je uslijedio. To je gola i debelo dokumentirana činjenica, srpski i slovenski komunisti su se dogovorili da Slovenija može ići iz jugoslavije, a da Srbi mogu praviti veliku srbiju na račun teritorija Hrvatske i BiH. To vam je glavni razlog zbog kojeg je počeo rat, dogovor slovenskih i srpskih komunista, a sve ostalo su vam priče za malu djecu i teške naivce.

KR
kruti
21:34 01.12.2015.

braća,istočna i alpska

Avatar pivapivic
pivapivic
21:39 01.12.2015.

Stara ljubav zaborava nema..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije