Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama poslao pomoć

Izvanredno stanje: U najvećoj poplavi u 100 godina u West Virginiji poginule 24 osobe

Foto: Reuters
1/7
26.06.2016.
u 08:30

Predsjednik Obama je nakon razgovora s guvernerom Earlom Rayom Tomblinom naredio slanje savezne pomoći, a ona će se sastojati od izgradnje privremenih smještajnih objekata, popravka uništenoga, te drugih programa

U najvećoj poplavi koja je pogodila američku saveznu državu West Virginiju u više od 100 godina poginule su najmanje 24 osobe, a predsjednik Barack Obama proglasio je stanje elementarne nepogode i naredio upućivanje savezne pomoći stanovnicima triju okruga koji su najteže stradali.  

Predsjednik Obama je nakon razgovora s guvernerom West Virginije Earlom Rayom Tomblinom naredio slanje savezne pomoći za okruge Kanawha, Greenbrier i Nicholas, a ona će se sastojati od izgradnje privremenih smještajnih objekata, popravka uništenoga, te drugih programa, objavila je Bijela kuća.

U četvrtak je u planinskim dijelovima West Virginije palo oko 25 centimetara kiše što je prouzrokovalo bujice vode koje su se slile u nizine i prouzročile katastrofalnu štetu. U jednom je danu u West Virginiji pala četvrtina godišnjih oborina, pa je oboren rekordan vodostaj rijeke Elk, koji je stajao još od 1888. godine. 

Izvanredno stanje proglašeno je u 44 od 55 okruga te savezne države, a oko 32,000 kućanstava ostalo je bez električne energije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:18 27.06.2016.

recite da je palo 250 litara po kvadratu, pa bude jasno. 25 cm nije nešto.. :) obnova bude kao i u new orleansu. rasna separacija i pronevjere. kao i kod nas. nema razlike. u gunji se radila obnova po jediničnimničnim cijenama kakve plaćaju samo ruski milijarderi u centru londona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije